Kritiek op victim blaming in Shownieuws: ‘Marco, doe aangifte!’

Shownieuws ligt behoorlijk onder vuur vanwege victim blaming in de zaak-Marco Borsato. De zanger kreeg in de showrubriek zelfs het advies om aangifte te doen tegen zijn vermeende slachtoffer.

Shownieuws © Shownieuws

Van alle showmedia was Shownieuws zo’n beetje het laatste programma dat begon met de berichtgeving over de zaak-Marco Borsato. De ‘deskundigen’ van de showrubriek zijn behoorlijk Marco-gezind en ze zenden uit op de zender van John de Mol. Het is geen geheim dat de families De Mol en Borsato elkaar erg goed liggen.

Roddelende Bram

Nu er aangifte gedaan is in de zaak-Borsato laten de ‘deskundigen’ van Shownieuws zich wel héél erg kennen. Borsato-bestie Anouk Smulders begon al snel met het verdachtmaken van Marco’s vermeende slachtoffer. De overige deskundigen deden er vrolijk aan mee, en dan met name de gevallen strafpleiter Bram Moszkowicz.

Bram gooide er op een gegeven moment zelfs een ordinaire roddel in. Precies zo’n roddel waarom ze bij Shownieuws zo neerkijken op al die juice channels, die de Borsato-zaak aan het rollen hebben gebracht. “Ik heb me een beetje laten inlichten door een bron die dichtbij staat wat er nu allemaal speelt”, begon Bram.

Wraakactie

Wat zegt die bron tegen Bram? “Ik heb begrepen dat het ook wel eens zo zou kunnen zijn dat het het vanuit de fanclub komt van Marco Borsato. Dat daar iets is gebeurd en dat het een wraakactie zou zijn. Ik weet niet of dat zo is. Het is wel wat mij betreft uit een bron die ik in elk geval vertrouw.”

Albert Verlinde daarop: “Maar als jij dit vertelt, Bram, dan wordt het een heel smerige rechtszaak. Nu is het Marco die ervan beticht wordt dat hij het met een minderjarig meisje gedaan heeft, maar de verdediging van Marco zal zeggen dat het een wraakactie is, ‘want die moeder heeft voor hem gewerkt’.”

Aangifte tegen slachtoffer

Bram adviseert Marco om aangifte te doen tegen zijn vermeende slachtoffer. “In de optiek van Marco Borsato moet die aangifte vals zijn. Het doen van een valse aangifte is strafbaar, dus het eerste dat ik zou doen is aangifte doen. Dus Marco Borsato zou aangifte moeten doen tegen degene die aangifte tegen hem heeft gedaan, omdat het een valse aangifte is.”

John van den Heuvel, die de aangifte bekend heeft gemaakt, is overtuigd van Marco’s schuld. Bram: “Ik heb zeer veel respect voor John van den Heuvel en wat hij doet, maar hij is zelf natuurlijk geen bewijsmiddel.”

Felle kritiek

Er wordt felle kritiek geuit op dit staaltje victim blaming van Shownieuws. Zelfs concurrent RTL Boulevard bericht erover in het artikel ‘Kijkers betichten Anouk Smulders van vriendjespolitiek in zaak Borsato‘. “Anouk is duidelijk vriendjes met de Borsato’s”, zegt kijker Henk. En Jaantje: “Vreselijke mensen aan die tafel van Shownieuws.”

En Naro: “Dus die Anouk Smulders bij Shownieuws. Man man man, wat heb jij te doen met de Borsato’s. Geen enkele sympathie. Wat zullen jouw vrienden trots op jou zijn, want je gaat door het vuur voor ze. Maar vergeet één ding niet: waar rook is is VUUR.”

En Esther: “Maar verder is Anouk geen vriendin van de familie Borsato?? Open je ogen meid!!”

Fragment

Een compilatie van de verdachtmakingen aan het adres van Marco’s vermeende slachtoffer in Shownieuws:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen