Yvonne Coldeweijer niet bang voor Marco Borsato, hint op bewijzen

Yvonne Coldeweijer vreest niet voor eventuele juridische stappen van Marco Borsato. Ze hint erop concrete bewijzen te hebben van zijn grensoverschrijdende gedrag. “Ik ben klaar voor jou.”

Yvonne Coldeweijer © YouTube

De geruchten dat Marco Borsato zich grensoverschrijdend zou hebben gedragen bij minderjarige meisjes zijn bij Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds al ruim anderhalf jaar bekend, maar werden twee weken geleden pas in de openbaarheid gebracht door het programma RoddelPraat.

‘Loop ik gevaar?’

Yvonne Coldeweijer hintte al iets langer op geruchten over ‘strafbare feiten’, maar kwam nooit met een beschuldiging naar buiten. Pas na de bewuste uitzending van RoddelPraat liet ze doorschemeren in contact te staan met de moeder van een van de vermeende slachtoffers. Mogelijk betreft het dezelfde moeder die door Story is geïnterviewd.

Maakt Yvonne zich zorgen over een eventuele rechtszaak? “Loop ik hierin gevaar? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Ik ben zeer bewust en strategisch met dit proces omgegaan. Ik heb de strafbare feiten nooit benoemd, dus hoewel ik het vreemdgaan in geuren en kleuren heb verteld, heb ik me over het strafbare feit niet uitgelaten.”

Yvonne hint op bewijzen

Yvonne, die zichzelf weleens ‘detective Yv’ noemt, heeft naar eigen zeggen áltijd bewijs voordat ze iets naar buiten brengt. “Ook omdat ik bij elke roddel denk: stél die persoon klaagt me aan, wat heb ik dan als bewijs? (…) Voordat ik ‘zomaar’ iets post, kunnen jullie ervan uitgaan dat ik een mapje heb op mijn computer met daarin talloze bewijzen.”

Dat is ook het geval in het dossier-Borsato, hint Yvonne. “Mocht het zo zijn dat ik wellicht al een half jaar contact zou hebben met een slachtoffer en haar moeder en mocht het zo zijn dat zij mij bewijs hebben geleverd van een strafbaar feit, maar ik dit niet naar buiten kon brengen omdat ik hun vertrouwensband met mij niet wil beschadigen, (…) maar jij zou mij tóch aanklagen (…), dan zou dat voor mij een ideale situatie zijn.”

‘Ik ben klaar voor jou’

Waarom een ideale situatie? “Want dan zou ik dus om te moeten bewijzen aan een rechter dat ik mij niet schuldig maak aan smaad en laster, onder ede moeten verklaren hoe ik aan deze informatie ben gekomen en welke bewijzen ik daarvoor heb en deze zou ik dan verplicht moeten aandragen en openbaren.”

“En deze verklaring zou dan te horen zijn voor heel Nederland en heel België. En mijn vertrouwensband met het slachtoffer zou daarin niet worden beschadigd, want dan ben ik verplicht. Dan zeg ik tegen jou, beste Stalko: dan nog liever gisteren dan vandaag.”

Yvonne laat strijdlustig weten niet bang te zijn voor Marco. “Ik kan me niet voorstellen dat je dat risico zou willen lopen, maar mocht het zo zijn, dan ben ik klaar voor jou.”

RoddelPraat reageert

Hoe staat RoddelPraat eigenlijk in de wedstrijd? Jan Roos tegen NU.nl: “”Wij zouden dan eventueel verspreiders van smaad en laster zijn. Maar we hebben nooit gezegd dat het zeker gebeurd is. Wij hebben alleen maar een verhaal naar buiten gebracht dat de ronde doet. Dat mag, dat is niet tegen de wet.”

Dat klopt, zegt advocaat Johan Mühren tegen het AD: “Het is strafrechtelijk gezien nogal een stap om een roddelprogramma voor smaad te vervolgen. Het lastige bij dit soort programma’s is dat ze bepaalde informatie gewoon mogen delen en verspreiden. De journalistieke vrijheid prevaleert in dit geval boven het belang van Marco Borsato.”

Video

De reactie van Yvonne:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Yvonne Coldeweijer keiharde bewijzen heeft tegen Marco Borsato?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen