Beau van Erven Dorens heeft appje gestuurd aan Marco Borsato

Beau van Erven Dorens heeft in zijn programma altijd bewust gezwegen over de roddels over Marco Borsato. Wel heeft hij de zanger in een privéberichtje om opheldering gevraagd, onthult hij.

Beau van Erven Dorens en Marco Borsato © RTL

Marco Borsato ligt onder vuur vanwege roddels over grensoverschrijdend gedrag bij minderjarige meisjes. Nu de zanger voor het eerst een uitgebreide verklaring heeft uitgegeven, besteedde Beau van Erven Dorens er gisteren volop aandacht aan in zijn talkshow op RTL 4. Hij bediscussieerde het onderwerp met Angela de Jong en Clarice Stenger.

Beau appt Marco

Beau heeft in zijn programma altijd bewust gezwegen over de roddels, vertelt hij. “Ik heb het er in het programma geen een keer over gehad. Ik dacht: als hij ermee komt, dan gaan we het erover hebben. Het liefst met hem aan tafel of met meneer Knoops, maar die wilde vandaag niet aanschuiven.”

“Ik had verwacht en de hoop – dat heb ik ook wel eens naar hem zelf toegestuurd – van: zeg nou gewoon ‘ik heb er niets mee te maken, ik weet niet waar het over gaat en ik wil al die mensen die mij hiervan hebben beschuldigd voor het gerecht hebben, die ga ik allemaal met laster en smaad aanpakken’. Maar dat zegt hij niet. Dat maakt het ingewikkeld.”

Mediakanon

Angela koos er in tegenstelling tot Beau wél voor om de roddels te benoemen. Hij tegen haar: “Jij bent natuurlijk een mediakanon. Als jij iets opschrijft, dan wordt het overal opgepakt. Tegen wil en dank soms, maar dat stuk wat jij erover schrijft… Heb je nog getwijfeld? Van: zal ik het doen of niet?”

Zeker, beaamt Angela. Het was volgens haar echter niet meer uit de weg te gaan. “Als er op zaterdagavond in Even Tot Hier voor 2 miljoen kijkers grappen worden gemaakt over hoe onveilig het is om een logeerpartijtje bij Marco Borsato te doen, dan is het hek wel van de dam, kunnen we zeggen.”

Olie op het vuur

Marco gaat onverstandig te werk, vindt Angela. “Wat ik er zo gek aan vind is dat je wacht en dan met dit statement komt. Dan denk ik: dit is zoveel meer olie op het vuur. Op het moment dat er had gestaan van: ‘Ik heb niks gedaan en ik kan bewijzen dat ik het niet gedaan heb’, dan hadden we het er hier aan tafel ook niet over gehad.”

Beau: “Vind je niet dat er ook een verantwoordelijkheid ligt bij de media dit dit allemaal naar voren hebben gebracht? Er schijnen allemaal mensen mee bezig te zijn. John van den Heuvel, heb ik gehoord. Er zijn ontzettend veel mensen die ervan af weten.”

Sneeuwbaleffect

De media namen ook wel hun verantwoordelijkheid, zegt Angela. “Maar er is een nieuwe partij bijgekomen in de hele showbizzjournalistiek en dat zijn die juicekanalen. Die hebben geen banden met die artiesten en maakt het niet uit of ze straks niet meer op hun bruiloft mogen komen of als er een nieuwe plaat is.”

“Die worden getipt, checken het of checken het niet, en knallen het naar buiten. Daardoor komen vuigere dingen over mensen nu sneller naar buiten dan dat het voorheen gebeurde. Dat wordt dan weer vervolgens opgepakt door steeds serieuzere media. Het begon misschien bij Boulevard en daarna zat het gisterenochtend al op Radio 1.”

Beau trok gisteren 751 duizend kijkers naar RTL 4.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Marco Borsato onschuldig is, raadt u hem dan een talkshowoptreden bij Beau aan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen