Jaap de Hoop Scheffer rekent op meer beweging in dossier-Borsato

Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal van de NAVO, denkt dat er snel meer beweging komt in het dossier-Marco Borsato. “Er zou nu zomaar een versnelling in het dossier kunnen komen.”

Marco Borsato en Jaap de Hoop Scheffer © RTL, NPO

Het gerucht dat Marco Borsato zich grensoverschrijdend zou hebben gedragen tegen meisjes van 13 en 15 jaar is voor het eerst uitgebreid besproken op de publieke radio, namelijk in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1. Daar werd een discussie gevoerd tussen NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman en Telegraaf-journalist Wouter de Winther.

Stroomversnelling

Een andere gast in de studio was Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal van de NAVO. Hij luisterde ernaar en verwacht dat de zaak nu in een stroomversnelling komt.

Jaap: “Misschien dat deze zeven minuten van de discussie tussen de twee heren hier aan tafel tot een versnelling binnen het dossier leiden. Je weet het nooit nu een serieuze radiozender als Radio 1 er aandacht aan besteedt.”

Vliegwieleffect

Presentatrice Ghislaine Plag: “Zegt u dat wij dat ook niet moeten doen dan?”

Jaap: “Ik vind dat wel een relevante vraag of dat je daar in dit programma waar wij nu zitten aandacht aan moet besteden. Dat heeft een zeker vliegwieleffect.”

Hij maakt zich wel enige zorgen. “Je moet oppassen voor trial by media dat, in dit geval, Marco Borsato veroordeeld wordt voordat hij iets heeft kunnen zeggen.”

Journalistiek dilemma

Jaap: “Je moet voorzichtig zijn met waar je aandacht aan besteedt. Dit is een serieuze radiozender, NPO Radio 1, en dan kan ik me voorstellen dat je als radiozender de afweging maakt: moeten wij hier aandacht aan besteden?”

Ghislaine: “De reden was om het wel te doen omdat het journalistiek gezien een dilemma is.”

De geruchten over Marco werden besproken in de dagelijkse mediarubriek van haar programma.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen