Dennis Schouten: ‘Talentenjacht-coach zat aan meisjes van 13 en 15’

Dennis Schouten beschuldigt een coach uit een bekende tv-talentenjacht van grensoverschrijdend gedrag bij meisjes van 13 en 15 jaar oud. “Het kan niet dat zulke walgelijke dingen gebeuren.”

Jan Roos en Dennis Schouten © YouTube

Er is iets gruwelijks gebeurd achter de schermen van een van de beroemde talentenshows op televisie, aldus Dennis Schouten in de nieuwste aflevering van RoddelPraat. “We hebben echt journalistiek gedaan. We zeggen we, maar ik kan dit wel toeschuiven naar mezelf. Laten we eerlijk zijn: dit was mijn ontdekking.”

Meisjes van 13 en 15

Wat is er aan de hand? “Ik ben iets op het spoor gekomen. Althans, anderen, maar die konden er niets mee. Grote mensen uit de media van grote programma’s hebben iets verschrikkelijks ontdekt. Wat is nu het geval? Een bekende coach van een bekende talentenjacht in Nederland heeft aan meisjes gezeten van 13 en 15 jaar.”

Hij vervolgt: “Alleen kun je dit niet zomaar naar buiten brengen als je niet de goede bewijsvoering hebt, want dan word je kapotgeprocedeerd. Dan moet je zoveel geld betalen dat je direct persoonlijk failliet bent.”

BN’ers klappen uit school

Dennis is via BN’ers aan zijn informatie gekomen. “Wat is nou het verhaal? Ik ben dus gebeld door wat echte BN’ers uit het vak, uit de showbizz. Zij zeggen: we hebben dus het verhaal dat een bekende coach – ik weet dus wie het is, maar ik kan het nog niet zeggen – van een bekende talentenjacht aan meisjes heeft gezeten van 13 en 15 jaar.”

Om welk programma het gaat wil Dennis niet zeggen. “Dat kan ik dus niet zeggen, want dan maak je het te concreet.”

Zijn collega Jan: “In elk geval wel waar jongeren meedoen. Ik zeg alleen maar dat het iets met jongeren is. Dan zal er wel *weggepiept* achter staan, dat is alles.”

Dagboek

Kan Dennis het concreter maken? “Wat is er nou gebeurd? Een moeder van iemand die meedeed aan die talentenjacht… En diegene was toen 13… Dat kind schreef altijd in een dagboek. (…) Die moeder vond uiteindelijk in een dagboek een verhaal dat diegene op 13-jarige leeftijd met een coach van een bekende talentenjacht dingen heeft gedaan die eigenlijk niet konden.”

Waarom heeft zij geen aangifte gedaan? “Het moeilijke aan deze zaak is dat de moeder met dat kind geen aangifte durft te doen, omdat ze bang is dat het kind dan niet buiten schot blijft en het kind ermee zou pesten. Dat is het erge. Een kind, waarschijnlijk twee, maar in ieder geval één, loopt met een trauma rond. Die durft daar geen aangifte van te doen, want dan komt er een rechtszaak.”

Walgelijke dingen

Dennis is op zoek naar meer informatie. “We willen het verhaal graag eerlijk naar buiten brengen. Het kan niet dat er zulke walgelijke dingen gebeuren en dat het voorbijgaat omdat andere media het niet durven te brengen, omdat ze óf belang hebben bij die persoon óf omdat ze het niet durven om kapotgeprocedeerd te worden.”

“Mijn vraag is: ben jij of ken jij een van die twee minderjarige kinderen die op een vervelende manier zijn misbruikt in een talentenjacht door een coach die dus in een machtspositie zat? Stuur ons dan alsjeblieft een mail.”

Overigens laten Dennis en Jan in hun programma wel duidelijk blijken om welke talentenjacht en welke coach het gaat, bijvoorbeeld door bepaalde stukjes te zingen.

Alberta Verlinde

Het lijkt erop dat showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer, beter bekend als Alberta Verlinde, dezelfde geruchten heeft gehoord. Zij schrijft bij een foto van de bewuste coach dat er ‘bizarre geruchten’ rondgaan ‘waar de honden geen brood van lusten’. “Omdat het gaat om een hele heftige beschuldiging ga ik even wachten met posten hierover in de hoop eerst meer bewijs te verzamelen.”

Ze schrijft al meerdere tips te hebben gekregen. “Vandaag zoveel te weten gekomen. Er gaat binnenkort een beerput open die nooit meer dicht kan. Er gebeurt heel veel achter de schermen en dat moeten we op dit moment even aan professionals overlaten. Nog heel even geduld, maar doe je gordel maar vast om.”

The Voice onder vuur

Twee weken geleden werd de talentenjacht The Voice nog onder vuur genomen door de online showrubriek RoddelLoog van presentator Farja Farvardin, beter bekend als FawryNotSawry. “Er blijkt dus dat er heel veel shit gebeurt. Ik heb dus wel eens in het verleden gehoord dat er een bepaald jurylid is geweest in The Voice of nog steeds is, die wel eens meisjes van 18 heeft lopen aandouwen in de kantine.”

Op dit moment is presentator Tim Hofman bezig met een groot onderzoek naar – waarschijnlijk – The Voice of Holland. “Wij horen met het team van BOOS bepaalde geluiden uit bepaalde hoeken over een bepaalde talentenjacht. Ik moet het even zo cryptisch zeggen omwille van het verhaal, maar we hebben jullie nodig”, zei hij. “Het wordt groots.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RoddelPraat hint duidelijk op wie de bewuste coach is. Vindt u dat te ver gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen