Robbert Rodenburg krijgt sneer van Luuk Ikink: ‘Kritiekloos!’

Het is al jaren de grote droom van Robbert Rodenburg om een tv-ster te worden. Hij zat gisterenavond dan ook vast trots op de bank toen RTL Boulevard een heel item aan hem wijdde.

Robbert Rodenburg en Luuk Ikink © RTL

Robbert Rodenburg maakt een succesvol interviewprogramma op YouTube met de naam Open Kaart. Hij weet moeiteloos de grootste A-sterren te strikken en dat is niet zo heel gek: BN’ers houden niet van kritiek en dit is een volstrekt kritiekloos programma. Het kijkt best aardig weg, maar veel mensen vinden hem wel een slijmbal.

Gênant format

Waarmee Robbert zichzelf in de vingers snijdt, is het format van Open Kaart: elke aflevering weer wil hij dat zijn bekende gasten ook allemaal vragen aan hem stellen. Die vragen worden door Robbert en zijn producer zelf opgesteld, ondanks dat hij net doet alsof hij niet weet wat de vragen zijn.

Robbert laat zijn bekende gasten, waaronder zelfs André van Duin, de meest exhibitionistische aan hem stellen. Daardoor weten we nu dat Robbert vindt dat de tv-wereld hem enorm onderschat, dat hij het ontzettend lastig vindt dat hij nu zoveel geld verdient en dat hij ongelooflijk onderdanig is in bed.

Superaardig

Marieke Elsinga vroeg zich gisteren in RTL Boulevard serieus af hoe Robbert het voor elkaar krijgt om zoveel A-sterren te strikken, terwijl de reden er nogal bovenop ligt: zijn onophoudelijke geslijm. “Rob, hij krijgt in Open Kaart zóveel grote namen voor zijn camera. Hoe krijgt hij dat toch voor elkaar?”

Tv-kenner Rob Goossens, zelf ook niet de pittigste journalist van Hilversum: “Het geheim? Aardig zijn. Hij is gewoon superaardig voor iedereen en hij is dat niet alleen omdat hij je in Open Kaart wil hebben, maar ook omdat hij aardig wil zijn voor mensen.”

Goed gevoel

Robbert geeft iedereen een goed gevoel, zegt Rob. “Hij heeft altijd wel wat bekende mensen om zich heen gehad en dan ben je op een feestje en daar zijn ook weer andere mensen. Uiteindelijk heeft hij er ook weer voor gezorgd dat niemand die ooit in Open Kaart heeft gezeten naar buiten ging met het gevoel van: hij heeft me toch een beetje belazerd.”

“Iedereen komt eruit met een gevoel van: het is een aardige jongen, het was een fijn gesprek. En dan zegt de volgende die misschien eerst twijfel had, van: ‘Kom op, het volgende seizoen doe ik ook mee.’”

Luuk kritisch

Luuk Ikink, die als RTL Boulevard-host zelf ook een zoutloos programma presenteert, uit daarop kritiek op Robbert. “Maar dan komt er dus ook nooit echt een kritisch interview uit. Altijd maar het leuke gesprek.”

Rob: “Nee inderdaad, voor de kritische interviews moeten we nog steeds Sven Kockelmann hebben. Dit is voor de fijne interviews.”

Marieke: “Dat mag er toch ook zijn?”

Clarice Stenger: “Dan krijg je toch ook het meest de mens te zien, denk ik. Als je echt geïnteresseerd bent en hen op een leuke manier tegemoet treedt.”

Wie er nog op het wensenlijstje van Robbert staan? Linda de Mol en Chantal Janzen. Misschien leuk om eens samen uit te nodigen. Gezellig.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen