Eva Jinek voelt zich ’s ochtends oud en dik: ‘Komt door Instagram’

Eva Jinek wordt ongelooflijk onzeker van rondneuzen op Instagram. Ze is zich dan ontzettend aan het vergelijken met andere mensen. “Dan denk ik: ik ben oud, ik ben dik, wat doe ik eigenlijk?”

Eva Jinek © RTL

Instagram zit vol met influencers en BN’ers die hun volgers dag in dag uit het zand in de ogen strooien met hun zogenaamd perfecte leventjes. Het is één grote façade: iedereen verstopt zich daar achter filters en gooit foto’s in een app om zichzelf te vermageren, denk aan Nikkie Plessen. En maar hartjes sturen naar elkaar de hele dag.

Onzekere Eva

Het is allemaal verschrikkelijk, maar toch kan Eva Jinek het niet weerstaan om elke ochtend even een kijkje te nemen. “Ik weet dat iedereen nu denkt: die oude trut, dit en dat. Maar zelfs voor mij… Ik heb het icoontje helemaal naar het eind van mijn telefoon verplaatst, zodat ik er niet zo snel naartoe ga”, zei ze gisteren in haar talkshow op RTL 4.

En toch doet ze het. “Als ik wakker word en nog niet het nieuws van de wereld aankan, wat eigenlijk een verslaving is, en dat probeer uit te stellen, dan pak ik Instagram erbij.”

Depressief

Eva wordt instant depressief van Instagram. “Ik kijk er tien minuten naar en ik denk: ik ben oud, ik ben dik, wat doe ik nou eigenlijk? En: ik moet op wereldreis, waarom heb ik geen bikini, waarom pas ik niet meer in een bikini.”

“Ik wil maar zeggen: ook al ben je zelfverzekerd, ik voel een negatief effect van het kijken naar dit soort plaatjes. Zelfs bij mij.” Zelfs bij een tv-miljonair die zes maanden vakantie per jaar viert.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Leeft Eva Jinek een droom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen