Robbert Rodenburg vindt dat tv-wereld hem enorm onderschat

YouTube-talkshowhost Robbert Rodenburg vindt dat de tv-wereld hem echt enorm onderschat. Het is jammer dat hij niet dezelfde waardering krijgt als talkshowhosts op televisie, klaagt hij.

Robbert Rodenburg © YouTube

Al tijden schreeuwt Robbert van de daken dat hij zo graag op televisie wil, maar ondanks zijn succesvolle programma Open Kaart op YouTube hoort hij er nog steeds niet bij in Hilversum. Het begint hem nu een beetje te ergeren. “Ik zou het wel tof vinden als online wat meer credits zou krijgen ofzo.”

‘Ik wil meer credits’

De beste vriend van Anna Nooshin heeft het idee dat men niet inziet welke kwaliteit hij levert. “Wat ik soms ook nog wel een beetje vervelend is dat online alles maar een beetje op één hoop wordt gegooid. Ik zou het wel tof vinden als online wat meer credits zou krijgen, denk ik.”

Robbert wil zó graag op televisie dat hij fragmenten uit zijn interviews altijd steevast een dag voor publicatie weggeeft aan RTL Boulevard. In dat tv-programma kreeg Robbert onlangs wél complimenten. “Als ik kijk naar talkshows en ehhh ook Boulevard, media-newsoutlet-uitzending-achtig die pakken wel redelijk altijd Open Kaart op.”

‘Ik word onderschat’

Buiten Boulevard om voelt Robbert zich maar genegeerd. “Eigenlijk vind ik het bijna raar dat echt programma’s die misschien 200 of 300 duizend kijkers hebben helemaal bij talkshows mogen zitten om uitgebreid te vertellen over welk programma ze hebben gemaakt.”

Hij vervolgt: “Maar andersom zie ik daar eigenlijk nooit online formats zitten om daar hun verhaal te doen. Dan merk je toch dat online nog onderschat wordt.”

‘Ik word gepasseerd’

Ook voelt Robbert zich gepasseerd door BN’ers. “Ook als ik gasten benader. Dan zeggen ze: ‘Nee, we hebben een heel groot exclusief interview op tv.’ Dan denk ik: ja maar… En dan kijk ik vervolgens naar de kijkcijfers en dan denk ik: ja, maar in principe heb ik ook afleveringen die dat scoren.”

“Dat frustreert me nog wel eens dat het dan wordt gezien van: ‘We kunnen nog wel een interviewtje voor online doen, maar voor tv hebben we één groot exclusief interview staan.’ Dat stoort mij nog wel eens. Het wordt nog onderschat.”

‘Ik word miskend’

Robberts YouTube-collega Défano Holwijn roept ook al jaren dat hij zich zo enorm miskend voelt door de tv-wereld. Hij kreeg deze week voor het eerst de kans om zich op televisie te bewijzen met een heuse studioshow en dat bleek een gigantische kijkcijferflop.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen