Henny Huisman bevestigt: ‘Ron Brandsteder is licht ontvlambaar’

Henny Huisman kan bevestigen dat Ron Brandsteder een ‘licht ontvlambaar’ karakter heeft, waardoor hij soms wat onhandig reageert. “Maar op zich is dat een heel aardige kerel”, legt hij uit.

Ron Brandsteder en Henny Huisman © NPO, RTL

Ron Brandsteder raakte begin september in opspraak door een ruzie met een van zijn collega’s van de NPO. Hij kwam aanrijden op het Media Park voor de uitzending van zijn radioprogramma, maar werd gehinderd door 3FM-dj Wijnand Speelman. Die was live in de uitzending aan het jeu-de-boulen met stoelen, waardoor Ron er niet langs kon.

Licht ontvlambaar

Woede maakte zich van Ron meester. Hij stapte uit en begon tegen de stoelen aan te schoppen. Er kwamen daarna geen excuses en dat kwam Ron op behoorlijk wat kritiek te staan. Story-baas Guido den Aantrekker vond juist weer dat Ron groot gelijk had.

Wat vindt Henny Huisman ervan? “Ron Brandsteder is een aardige kerel. Ja, nee, ik begrijp dat er toen dat incidentje was. Ja, hij is wel een beetje licht ontvlambaar. Dan snapt hij even niet dat… Hij moet ook daar naar zijn werk zeg maar, om de radio te doen, en dan ja… Dat pakt dan even verkeerd uit”, zegt hij. “Maar op zich is dat een heel aardige kerel.”

Marco Borsato

Henny is een behoorlijke flapuit. Als hij op Radio Veronica gevraagd wordt welke BN’ers nog meer een zwarte kant hebben, wordt hij door een van de sidekicks uitgedaagd om weer iets over Marco Borsato te roepen.

Daarop grijpt presentator Wilfred Genee in: “Laten we nou een keer niet naar Marco toegaan.”

Henny: “Dat is ook best een aardige knul hoor. Het gaat goed, hè?”

Henny gecensureerd

In het verleden heeft Henny in de radioshow van Wilfred regelmatig gehakt gemaakt van Marco. Zo beschuldigde hij hem in het programma onder meer van een affaire met zijn Voice-pupil Maan de Steenwinkel.

Wilfred, die tegenwoordig zelf beschuldigd wordt van allerlei affaires, wil daar geen podium meer voor bieden: “Ik denk dat we nu wel moeten stoppen, want anders gaat het mis. Dat gevoel heb ik, dat hangt nu wel in de lucht. Laten we snel naar de mop gaan, voordat je toch weer mensen veel te hard aanpakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke van De Grote Drie vindt u het leukst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen