Agressieve Ron Brandsteder krijgt steun: ‘Hij heeft groot gelijk’

Ron Brandsteder is niet van plan om zijn excuses te maken aan radiocollega Wijnand Speelman, die hij afgelopen weekend bijna voor zijn sokken heeft gereden. “En hij heeft groot gelijk.”

Wijnand Speelman en Ron Brandsteder © KRO-NCRV / Janita Sassen

Het lijkt altijd een beetje alsof Omroep MAX een onschuldig netwerk is van gezellige bejaarden, maar er zit in elk geval één nogal opvliegerig exemplaar tussen: Ron Brandsteder. De NPO Radio 5-dj reed dit weekend over het Media Park heen toen hij werd gehinderd door opnames van 3FM-collega Wijnand Speelman.

Woeste Ron

Wijnand was voor een item in zijn jongerenprogramma aan het jeu-de-boulen met stoelen. Dat had hij beter ergens anders kunnen doen, want Ron was er niet van gediend. Die dreigde het hele spel omver te rijden met zijn peperdure Bentley en stapte op een gegeven moment zelfs uit om twee stoelen een rotschop te geven.

Het was voor Wijnand een enorme shock dat een ogenschijnlijk gezellige opa zo’n agressieve kant heeft. Hij eiste excuses van de presentator, maar die zijn er nog niet gekomen. En ze gaan er ook niet komen ook, meldt RTL Boulevard.

Geen excuses

Ron heeft aan de showrubriek laten weten dat Wijnand lang op die excuses kan wachten. Presentator Luuk Ikink: “Hij kan lang wachten denk ik, want dat gaat Ron echt niet doen. Hij heeft vandaag aan ons laten weten dat er geen contact is geweest met 3FM en er ook geen excuus gaat komen. Hij vindt het een storm in een glas water.”

De weigerende Ron heeft groot gelijk, vindt Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker. “Brandsteder had groot gelijk. Puberale shizzle”, zegt hij.

Doorgeslagen

Het filmpje van de doorgeslagen Ron:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen