Gerard Joling is klaar met Thierry Baudet: ‘Helemaal knettergek’

Gerard Joling heeft het idee dat Thierry Baudet het spoor helemaal bijster is. Met name de dingen die hij roept over het coronavirus vindt hij onbegrijpelijk en bizar. “Hij is helemaal knettergek.”

Gerard Joling en Thierry Baudet © RTL, NPO

Jarenlang hebben Gerard Joling en Thierry Baudet een goede relatie met elkaar onderhouden. Gelukkig voor de leider van Forum voor Democratie heeft niemand daar ooit wat achter gezocht. In 2018 zaten ze politiek nog helemaal op één lijn. Hij polste de RTL 4-ster zelfs om, net als Johan Derksen, langs te komen bij de jongerendag van Forum.

Knettergek

Langzaam aan is Thierry een enigszins merkwaardige politieke koers gaan varen, maar desondanks was de liefde tussen beide heren vorig jaar nog niet over. “We hebben in de zomer een fantastische middag gehad en zijn heerlijk dronken geworden allemaal. Ik vind het ook een hartstikke leuke man”, zei Gerard eind vorig jaar nog.

Inmiddels staan de zaken er iets anders voor, geeft Gerard toe op Radio Veronica. “Onze groot vriend Baudet, die ik altijd erg hoog had zitten, wordt ook helemaal knettergek. Wat die man allemaal roept… Dan denk ik: wat gebeurt er nou allemaal in Nederland?”

Alle perken te buiten

Gerard vindt het bizar dat Thierry ongevaccineerden ‘de nieuwe Joden’ heeft genoemd. “Ik vind dat het absoluut niet kan. Dat gaat alle perken te buiten. Ik zou zeggen: kijk eens een paar goede documentaires met je intelligentie en dan weet je in elk geval wat je nooit meer moet zeggen. Dat gaat onder meer over de jodenvervolging. Dat zijn natuurlijk cruciale dingen die gewoon niet kunnen, joh. Absoluut.”

Wel blijft hij Thierry lekker vinden. “Ik vind het nog steeds een hartstikke leuke man. Ik ben erg gecharmeerd van hem.”

Kritisch over Hugo

De kritiek dat zorgminister Hugo de Jonge geen goed beleid zou voeren, deelt Gerard overigens wel. “De horeca tot acht uur open? Doe het dan tot tien uur! Het is een hartstikke aardige man meneer Rutte en Hugo de Jonge ook met z’n leuke schoenen, maar jongens: draai eens een week mee in de praktijk met de horeca en het theater.”

Ze staan niet met hun poten in de modder, zegt Gerard. Daar moeten ze eens in gaan staan, vindt hij. “Dan weten ze ook echt wat er gebeurt en wat er nu misgaat. Er gaan heel veel mensen naar de klote.”

Knolletje

De politiek is één grote poppenkast, vindt Gerard. “Als het gaat om energie is Rutte denk ik nog de enige die er echt zin in heeft en nog graag wil. Als ik dan zo’n meneer Grapperhaus zie en zo’n mevrouw Knolletje nog wat, dan denk ik: gillend weg.”

“Zij hebben zoiets van: ik zing m’n tijd wel uit en krijg straks nog vier jaar een uitkering. Er zit totaal geen pit meer in die politieke toestand.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Thierry Baudet stiekem is gevaccineerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen