Nikkie Plessen buigt voor kritiek: ‘Na jaren eens een donkere meid!’

Nikkie Plessen trekt zich toch wat aan van de enorme kritiek op haar ’te witte’ modebedrijf. Ze levert plotseling haar meest diverse reclameshoot ooit af: ze poseert daarop met twee donkere meiden.

Nikkie Plessen en Farja Farvardin © RTL, YouTube

Al een tijdje kampt Nikkie Plessen, tot haar grote ergernis, met geluiden dat haar modebedrijf niet zo inclusief is. Niet alleen blijkt uit de foto’s van haar personeeluitjes dat er vrijwel alleen witte, blonde meiden voor haar bedrijf werken, maar ook bracht ze in de lente een foundationlijn uit met nauwelijks donkere tinten.

Nikkie onder vuur

Laatst brak de hel echt helemáál los voor Nikkie, toen vermeende oud-medewerkers via Juice Channel uit de school klapten over vermeend racisme binnen haar bedrijf. Zo zou een moslima zijn uitgesloten van een winactie, omdat een moslima niet zou passen bij wat Nikkie wil uitstralen.

Het leverde woeste reacties op van influencer Selma Omari en Cosmopolitan-journaliste Charissa Laeatemia. Eerder kreeg Nikkie al van BNNVARA-presentatrice Ciana Mayam het verwijt alleen maar met witte mensen te werken.

‘Alleen blondines!’

Het is gewoon evident dat Nikkie niet van de diversiteit is, zegt showbizzwatcher Farja Farvardin, ook bekend als FawryNotSawry, in De RoddelLoog. “Diversiteit kent Nikkie Plessen niet echt in haar bedrijf. Je ziet soms wel eens van die groepsfoto’s van de mensen die bij haar werken, bijvoorbeeld als ze op skivakantie gaan of ergens naartoe gaan…”

En dat is altijd één homogene groep, vervolgt Farja. “Het zijn alleen maar blonde vrouwen! Het zijn alleen maar blonde meiden, stuk voor stuk. Echt van die Nikkie-types. Je zal nooit een donker meisje zien of een getint meisje of een meisje met een hoofddoek of wat dan ook. Het zijn allemaal dezelfde types, het is net een sekte.”

Onwetendheid

Ook Farja heeft de roddel gehoord over het uitsluiten van de moslima. “Nikkie ontkent het natuurlijk. Zij heeft gezegd dat die winactie nooit plaats heeft gevonden, maar dat is onzin! Het internet liegt niet.”

Waarom raakt Nikkie elke keer in opspraak vanwege diversiteitskwesties? “Het is onwetendheid. Zij is gewoon een chick uit Oud-Zuid of Blaricum of wat dan ook en zij gaat natuurlijk met één soort type mensen om.”

‘Eindelijk een kleurtje!’

Nikkie trekt zich overduidelijk wat aan van de kritiek, want op haar nieuwste reclameshoot (zie onderstaand) poseert ze met twee donkere modellen. “Wat ik wel weer heel opmerkelijk vind is dat Nikkie nu weer een fotoshoot heeft gedaan voor haar merk en dat ze éindelijk na al die jaren een meisje met een kleurtje in het midden had gezet.”

“Dan heeft ze zich wel wat van die kritiek aangetrokken”, concludeert Farja.

Fotoshoot

De diverse fotoshoot van Nikkie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nikkie Plessen komt opeens met een uiterst diverse fotoshoot. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen