Meilandjes krijgen kritiek van Telegraaf: ‘Het wordt héél saai’

Het is maar goed dat Chateau Meiland voorlopig even stopt, zodat de Meilandjes een andere tv-show kunnen maken. Het wordt namelijk allemaal wel heel erg voorspelbaar, vindt De Telegraaf.

Chateau Meiland © William Rutten

De Meilandjes slaan Chateau Meiland één keer over om net als de familie Froger, Joling & Gordon en de familie Roelvink in een bijstandswijk te gaan wonen voor Effe Geen Cent Te Makken. Een prima beslissing, vindt mediajournalist Jordi Versteegden van De Telegraaf het. “Misschien is het ook wel een juist moment”, zegt hij bij Telegraaf TV.

Beetje saai

Het is allemaal iets teveel van het goede, vindt Jordi. “We zouden nu het zevende seizoen ingaan komend jaar en ik moet je zeggen – en ook veel kijkers hebben dat – dat het het afgelopen seizoen een beetje saai werd. We hebben nu de zoveelste verhuizing weer gezien.”

De charme van vroeger is er niet meer echt, zegt hij. “Wat ik gewoon heel erg mis, is dat kasteel wat ze in Frankrijk hadden. Daar kwamen gasten en dat was altijd spontaan, want gasten kun je natuurlijk sowieso niet scripten. Van: ‘Je moet dit tegen me zeggen en dat tegen me zeggen.’”

Overkill

SBS 6 heeft flink wat kritiek gehad op de laatste aflevering van Chateau Meiland, die vol promotie voor Meiland-producten zat. Terecht, vindt Jordi. “We zagen Martien met de sjaals, Maxime met haar webshop en Erica die een boek heeft uitgebracht. Veel kijkers vonden het één grote reclamespot.”

“Dat moet je natuurlijk wel zien te voorkomen, dat de kijker door je heen gaat prikken, want nu hebben ze nog een miljoen kijkers, maar hou je dat vast? Misschien is het dan goed om daarnaast even wat nieuws te gaan proberen.”

Niet nóg een keer

Ook Telegraaf-collega Jan Uriot vindt het wel even mooi geweest met Chateau Meiland. “Je moet niet nóg een keer aankomen met al die verhuizingen.”

Volgens SBS 6 komt Chateau Meiland wel gewoon terug in 2022, maar dan op een later moment.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is nóg een seizoen van Chateau Meiland te veel van het goede?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen