Weerstand tegen Ali B als The Voice-coach groeit: ‘Hij moet eruit’

Ali B is veruit de langstzittende coach van The Voice of Holland ooit: de rapper heeft er al acht seizoenen op zitten. Helaas voor hem lijken steeds meer mensen hem behoorlijk beu te worden.

Ali B © William Rutten

Ali B raakte in januari voor het eerst serieus in opspraak als coach van The Voice, toen er beelden uitlekte van hoe bizar agressief hij zich gedraagt op de studiovloer van het programma. Vóór de schermen propageert hij positiviteit en knuffelen, achter de schermen scheldt hij zijn collega’s volledig verrot. En dat was geen incident.

Angela en Johan

Inmiddels beginnen de mensen alsnog een beetje Ali-beu te worden. Een paar weken geleden gaf Angela de Jong aan klaar te zijn met deze Voice-coach. Daar sloot haar AD-collega Marcus den Blanken zich bij aan: “In het begin vind je hem leuk, dan denk je: oké hij is er, en inmiddels zit hij op het punt dat ik denk: ik zie je nu in zóveel programma’s…”

Een paar dagen later bleek Johan Derksen dezelfde mening toegedaan. “Het valt mij op dat bij al die wedstrijdjes met muziek Ali B zit te raaskallen. Wat moet Ali B er in godsnaam bij? Wat kan Ali B die jonge talenten bijbrengen of coachen? Met dat semi-wetenschappelijke gebabbel van die man. Daar word ik heel moe van, Ali B.”

Klaar met Ali B

En nu krijgt Ali B ook nog eens opper-tv-jurylid Jacques d’Ancona, bekend van de Soundmixshow (zeg maar The Voice uit de jaren 80), over zich heen. Als weekblad Weekend hem vraagt naar The Voice, zegt hij: “Wat ik van het programma vind? Aardig… Met soms wat overdreven reacties van juryleden.”

Jacques heeft het dan met name over Ali. “Het eeuwige gepraat van Ali B, hoe leuk of aardig ook… Er is een overdosering van dezelfde mensen.”

Als hij concreet gevraagd wordt welk jurylid hij het liefst vervangen ziet, antwoordt Jacques resoluut: “Dan denk ik alleen aan Ali B.”

‘Ik wil niet meer’

Wie zou hij wél graag in de coachrol zien? Jacques: “Op een bepaald moment kwam Samantha Steenwijk in beeld, en haar vind ik wel buitengewoon sterk. Ze heeft wat te vertellen, heeft verstand van zaken en is eigen, ze heeft ook een eigen geluid.”

En zou hij zélf in zo’n rode stoel willen zitten? “Niet in een programma als The Voice hoor. Ik ben simpelweg geen muzikant die mensen kan coachen, ik kan mensen niet vertellen hoe ze hun stem moeten gebruiken, dus aan die voorwaarde kan ik niet voldoen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tijd om Ali B te vervangen bij The Voice of Holland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen