Danny de Munk reageert op media-ophef over patserbak Frans Duijts

Danny de Munk vindt het niet nodig dat Frans Duijts onder vuur is komen te liggen vanwege de aankoop van zijn patserbak, maar zélf zou hij zoiets nooit kopen. Dat vertelt de zanger aan Weekend.

Frans Duijts en Danny de Munk © Instagram, SBS

Frans Duijts kreeg in de lente erg veel kritiek op het feit dat hij midden in de coronacrisis een bizar dure auto kocht, namelijk een McLaren ter waarde van 300.000 euro. Veel mensen vonden het imagotechnisch onhandig, omdat zijn fans relatief laagopgeleid zijn en een relatief laag inkomen hebben. En juist die fans maken Frans zo rijk.

‘Ik zou het nooit doen’

Wat vindt collega Danny de Munk, die fans heeft in dezelfde sociale klasse, ervan? “Dat is zijn keuze. Iemand in mijn omgeving viel daarover, maar daar ging ik tegenin. Ik vroeg: ben je jaloers? Ik ken het woord jaloezie niet. Ik vind het een mooie auto, en als je je daaraan ergert, kijk je niet”, zegt hij.

Danny benadrukt na die woorden wel dat hij het absoluut nóóit zou doen. “Als Frans dat wil delen, moet híj dat weten. Ik zou het alleen niet doen. “

Binnenskamers

Zelf vindt Danny het niet chic om met allerlei dure spullen te leuren. “We houden absoluut van luxe, maar dat hoef je toch niet te etaleren? De grootste luxe is dat ik al 31 jaar bij dezelfde vrouw ben, dat is ook een unicum in ons vak, én dat je gezond bent.”

In tegenstelling tot zijn collega verliest Danny zijn minder bedeelde mediamens níet uit het oog. “Het gaat erom hoe je zélf in het leven staat en hoe recht je ruggengraat is. Ik kan mezelf altijd recht in de spiegel aankijken omdat ik weet wat ik heb gedaan, en ik houd ook alles binnenskamers.”

‘Niets is wat het lijkt’

Het is voor Danny ook belangrijk dat hij zijn kinderen niet laat opgroeien als verwende nesten. “Toevallig heb ik van de week nog tegen ze gezegd: geld is niet het belangrijkste, dat is geluk. Dat idee krijg je door social media, maar dat is allemaal poppenkast.”

Op sociale media pronken types als Frans Duijts met hun dure levensstijl. “Het wordt allemaal mooier gemaakt, en o kijk eens wat een rijkdom! Maar niks is wat het lijkt.”

Lees meer

Lees meer over de media-ophef:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen