Carlo Boszhard wil niet speculeren over fusie RTL en Talpa

Carlo Boszhard wil niet speculeren over de voorgenomen fusie tussen zijn werkgever RTL en de grote concurrent Talpa. Hij houdt daar net als vrijwel alle andere tv-sterren wijselijk zijn mond over.

Carlo Boszhard © RTL

Het worden barre tijden in tv-land als de fusie tussen RTL en Talpa wordt goedgekeurd. Nooit meer kunnen tv-sterren tijdens hun contractonderhandelingen dreigen met een overstap naar de commerciële concurrent, want die is er straks niet meer. Daardoor zullen hun salarissen fors dalen: veel hoger bieden dan de NPO is dan niet meer nodig.

Mag Carlo blijven?

Niet alleen de salarissen staan onder druk in tv-land, maar ook veel baantjes: niet iedereen kan blijven als RTL en Talpa straks samengaan. Namen die vaak genoemd worden als het om mogelijke fusieslachtoffers gaat, zijn onder meer die van Gordon en Jan Versteegh.

En hoe zit het met Carlo Boszhard? Hij is sinds de aanstelling van Peter van der Vorst als RTL-programmadirecteur een van dé grote sterren van de zender geworden, maar hoe zit dat na de fusie? De presentator heeft aan Henny Huisman verklapt dat hij ontzettend hoopt dat Peter aan de macht blijft. Ze zijn immers vrienden van elkaar.

Top of flop

Carlo wil er zelf niets over zeggen, laat hij weten in zijn tv-column in Televizier. De presentator vertelt hierin over zijn slapeloosheid. “En nee, ik dacht niet aan de mogelijke fusie van RTL en Talpa of over nieuwe contractonderhandelingen”, zegt hij.

Hij vervolgt: “Dertig jaar lang ben ik de zender trouw gebleven en zij mij. Het is altijd op en af, top of flop. Dat houdt je scherp. Dus ik ga nu niet speculeren wat de consequenties zijn of hoe alles uitpakt.”

Gemiste kans

Een tv-ster die een tv-column schrijft in een tv-blad. Daar zou je een interessant kijkje achter de schermen van verwachten, maar niets is minder waar. Ook over de fusie tussen RTL en Talpa wil hij dus niets schrijven.

Helaas voor de lezer is de Carlo-column vaak een aaneenrijging van volstrekt oninteressante ditjes en datjes. Toch een gemiste kans.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen