GTST overleeft ook 31ste seizoen, Peter van der Vorst is tevreden

De RTL 4-soap Goede Tijden Slechte Tijden heeft ook zijn 31ste seizoen overleefd. De soapserie keert na de zomer gewoon terug op het vertrouwde honk: Peter van der Vorst is tevreden.

Goede Tijden Slechte Tijden © Jaap Vrenegoor

Goede Tijden Slechte Tijden was ooit een groot kijkcijferkanon, maar die tijden zijn al lang voorbij. Tegenwoordig zorgt de soapserie vaak voor een kijkcijferdipje in de programmering. In 2019 waren er zelfs maandenlang geruchten over een eventueel einde van GTST. Dat is volgens RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst definitief afgewend.

Gestegen kijkcijfers

Peter laat vandaag in een persbericht over de zomercliff van GTST een positief geluid horen. “Goede Tijden, Slechte Tijden eindigt dit jaar niet alleen met een geweldige cliffhanger, maar ook met aanzienlijk gestegen marktaandelen. GTST staat weer op de kaart en daar zijn we enorm trots op”, stelt hij.

De seizoensfinale van GTST is volgende week donderdag. “Kijkers kunnen zich verheugen op een prachtige cliff, mooie verrassingen om de zomer mee te overbruggen én natuurlijk een dijk van een nieuw seizoen dat start op 30 augustus.”

Ook de nieuwe serie afleveringen zal te zien zijn op RTL 4.

Peter greep in

Peter liet zich in de lente van 2019 nog kritisch uit over de dalende kijkcijfers van GTST. “We zien allemaal dat die scores niet goed genoeg zijn. Dat komt ook omdat de verhaallijnen te ver van de kijker af zijn gaan staan. Je wilt je herkennen in wat daar gebeurt in die serie. Het moet er allemaal niet te glamourous uitzien.”

GTST is geen heilig huisje, zei hij later dat jaar. “Het marktaandeel moet omhoog. Maar ik denk dat dat vanzelf komt als de kwaliteit omhoog gaat. Dat verwachten we al dit najaar te kunnen zien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen