Rachel Hazes buigt voor massale kritiek, stelt sensatieboek uit

Rachel Hazes stelt de publicatie van haar sensatieboek uit. Die zou ze eigenlijk gisteren uitbrengen, op de zeventigste verjaardag van André Hazes, maar dat ging niet door. Om overduidelijke redenen.

Rachel Hazes © Nick van Ormondt

De releasedatum van Rachel Hazes’ sensatieboek, waarin ze onder meer Evert Santegoeds gaat afslachten, lag al ruim een jaar lang vast. Nu blijkt het moment toch een beetje onhandig uit te komen: al maandenlang liggen de Hazesjes onder vuur omdat het merendeel van het land hen momenteel vol-le-dig uitkotst. De mensen zijn hen flink zat.

Uitstel vanwege overkill

Het werd gisterenavond besproken in Shownieuws. Presentatrice Dyantha Brooks: “Ik had eigenlijk verwacht dat we het vandaag zouden hebben over een boek dat zij uit zou brengen.”

Showkenner Albert Verlinde: “Ja, wij allemaal hè? Dat boek zou uitkomen en dat is uitgesteld. Daar kwamen mensen eigenlijk automatisch achter, omdat het er niet was dat boek. Een precieze uitleg wordt niet gegeven, maar als ik het mag invullen – en dat doe ik graag in dit programma, dat weet je – dan denk ik toch dat de overkill wel een beetje te veel is.”

Lidl-meuk

Albert wijst erop dat het momenteel allemaal wel héél erg veel Hazes is. De mensen ergeren zich vooral aan André Hazes jr., maar Rachel heeft met haar Hazes-meuk bij de Lidl ook veel kwaad bloed gezet. “We hebben allemaal weer die supermarktreclame gezien”, aldus de showkenner.

Dyantha vat het samen: “Te veel Hazes.”

Verplaatst naar sterfdag

Albert: “Ik denk dat ze denkt: ik kan het dan beter met z’n sterfdag (23 september, red) doen of dat ze een ander moment zoekt om dit te doen, want er is al zo verschrikkelijk veel.”

Dyantha: “Dan hebben we iets om naar uit te kijken.”

Gazastrook

Dan heeft Shownieuws zeker iets om naar uit te kijken. Het boek van Rachel schijnt namelijk een enorm schandaalboek te worden, waar de showrubrieken wekenlang van kunnen gaan smullen. “Ik heb echt het gevoel dat dat een soort Gazastrook wordt, dat boek. Dat wordt zó heftig”, zei André eerder.

“Ik heb ook tegen haar gezegd: ‘Kom ik erin?’ Toen zei ze: ‘Nee, jij bent een van de weinigen die geen hoofdstuk heeft.’ Ik denk dat zij heel veel dingen van haar af gaat schrijven. Mijn moeder is best wel verbitterd, maar zij is ook wel zo gemaakt door mensen. Ik denk dat zij nu een soort van podium neemt.”

Lees ook

Rachel Hazes baalt: ‘Nederland ziet niet hoe hard ik werk’ (6 april)

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zit u te wachten op het boek van Rachel Hazes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen