Ruud Smulders hoopt dat hij wél mag blijven bij De Vooravond

Ruud Smulders hoopt dat hij in tegenstelling tot presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klamer wél gewoon mag blijven bij De Vooravond. Hij maakt graag nieuwe afleveringen van De Minuut van Ruud.

Ruud Smulders © De Vooravond

Tijdens de eerste twee seizoenen van De Vooravond maakte cabaretier Ruud Smulders de dagelijkse rubriek De Minuut van Ruud: zestig seconde durende satire over de actualiteit. “Toen we na de laatste uitzending uit elkaar gingen, zeiden we: tot eind augustus, maar ik begrijp dat er wat dingen veranderd zijn”, zegt hij in het AD.

Halve minuut

Hoewel Ruud nou niet bepaald de ster van de show is, hoopt híj wél te mogen blijven. “Ik hoop dat ik met mijn minuut nog urgent genoeg ben. Anders moet ik ‘m misschien voor de helft inkorten”, zegt de cabaretier. Hij reageert daarmee op het excuus voor de presentatorenwissel: het programma zou niet urgent genoeg zijn.

Ruud adviseert BNNVARA om hem gewoon weer te contracteren. “De Minuut is veelbesproken, zowel in positieve als negatieve zin, en meestal werkt dat wel op televisie. Ik vind het een fantastische klus en ga er graag mee door, maar ik ben er niet van afhankelijk. Ik had De Vooravond wel ingepland.”

Burn-out

Eind vorig jaar klaagde Ruud nog dat hij zijn werk voor De Vooravond zo enorm zwaar vond. Een minuut televisie maken per dag gaat niet in je koude kleren zitten, legde hij uit. “Ik leefde zo in een vacuüm. Na zes weken lach ik ook niet meer heel hard om mezelf.”

Hij moest echt zoeken naar de structuur. “Ik voel de dag ervoor vaak stress als ik naar bed ga, van: morgen heb ik nog niks. Maar als ik eraan begin, dan moet ik de eerste twee uur niet al bezig zijn met wat ik ga monteren, want dat is dan nog ver weg, al is het nog niet zo heel ver weg.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen