‘Rachel Hazes hypocriet over Angela de Jong, ze is zélf een ruziezoeker’

Het was dé showbizzaanval van deze week: de woeste brief van Rachel Hazes aan Angela de Jong. Het is volgens Wilfred Genee lachwekkend. “Ze vecht haar familievetes en plein public uit!”

Rachel Hazes © NPO

Angela de Jong heeft André Hazes jr. en zijn moeder Rachel Hazes in een haarfijne column uitgelegd waarom bijna heel Nederland een gruwelijk hekel aan hen heeft. Al snel bleek dat de Hazesjes wel kunnen uitdelen, maar niet kunnen incasseren. Rachel ging namelijk he-le-maal los op de veelgeprezen opiniediva van het AD.

Pestgedrag

De reactie van Rachel richtte zich vooral op het feit dat Angela twee grapjes heeft gemaakt over uiterlijkheden (de ongezond bruine huid van Rachel en de botoxlippen van Sarah van Soelen), maar inhoudelijk ging de Hazes-weduwe nergens op in. Dat Rachel Angela aanspreekt op zogenaamd ‘pestgedrag’ is volgens Wilfred Genee lachwekkend.

Als er íemand een pestkop is, dan is dat Rachel wel, legt Wilfred uit op Radio Veronica. “Het feit dat je er als bekende Nederlander zelf voor kiest om je familievetes en plein public uit te vechten op Instagram, op tv, in programma’s enzovoorts… Laatst gebeurde er ook al iets met dat hondje.”

‘Ze vraagt erom!’

Wilfred wijst erop dat Rachel haar dochter Roxeanne Hazes recentelijk publiekelijk aan de schandpaal nagelde, omdat zij achteloos haar hondje weg zou hebben gedaan. “Dan staat er gelijk een reactie van Rachel onder: ‘Dan had je je andere hond maar gewoon moeten houden!’ Dan vraag je er ook om.”

Ze is zelf gewoon rete-ordinair bezig, aldus Wilfred. “Op het moment dat je dat soort privé-zaken uitvent en plein public, dan moet je er ook rekening mee houden dat je er een reactie op krijgt.”

Primair reageren

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen is het helemaal met hem eens. “Ik vind ook wat Wilfred zegt. Ik bedoel: die Rachel Hazes kan ook heel primair reageren en dat doet Angela de Jong ook, dus ja…”

Overigens werd en passant ook nog het nieuwe Kruidvat-liedje van André afgekraakt. Wilfred: “Ik denk dat luisteraar Edwin het nummer van Hazes wel goed samenvat: ‘Als we op dat tempo voetballen, dan komen we de middenlijn nog niet over.'”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Hazesjes kruipen altijd in de slachtofferrol. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen