Rachel Hazes slaat in lange brief terug naar ‘zure’ Angela de Jong

Rachel Hazes is woest over de kritische column die Angela de Jong heeft geschreven over haar familie. Ze vindt de tv-columniste van het AD zuur en ongelooflijk kort door de bocht, zegt ze in een open brief.

Rachel Hazes © NPO

Het pr-momentje bij de nieuwe theekraam van Rachel Hazes in Amstelveen was de druppel voor Angela de Jong. Niet alleen Rachel, maar ook haar zoon André Hazes jr., zijn nieuwe vriendin én zijn nieuwe schoonfamilie kwamen bijeen om alle media te woord te staan. De tv-columniste schreef er een meedogenloze column over.

Woeste brief

Rachel reageert nu op de ‘zure’ Angela. “Geachte Angela de Jong, na talloze columns over mensen die er wel toe doen en bijna niemand is die er iets over wil zeggen, ga ik het nu voor mijn dierbaren, mezelf en de medemens opnemen. Ik hoorde dat je weer eens losging over de familie Hazes in je column in het AD. Daarom wil ik je graag te woord staan.”

Ze nodigt Angela uit. “Als jij binnenkort in de buurt bent van Amstelveen lijkt het mij enig als je dan bij mij langskomt in wat jij ‘mijn theewinkeltje’ noemt. Dan kun je zelf zien dat het niet ‘bijbeunen’ is wat we doen, maar zwaar aanpoten. We hebben 150 tot 200 formules, frisse thee tot zoete thee, helaas niks zuurs, maar dat heb jij ook niet nodig.”

Rachel schept op

Angela heeft bij Rachel een gevoelige snaar geraakt door haar theebar een ’theewinkeltje’ te noemen. Ze kan het daarom niet laten om op te scheppen over haar succes. “Dus heb je nou een keer tijd, kom langs en dan kun je zelf zien hoe blij de mensen zijn dat Yoyo Fresh Tea nu ook in Amstelveen zit.”

“Ik kijk ernaar uit om een Bubble Tea voor jou te kunnen maken. Oja, vanaf vrijdag ben ik er voor een paar dagen zelf niet en nee, dat is niet omdat ik al vakantie aan het vieren ben, maar omdat ik veel afspraken heb in Barcelona waar ik bezig ben voor mijn tweede YoYo Fresh Teabar. Leuk hè, dat het zo goed gaat!”

Onder de gordel

Verder vindt Rachel het onder de gordel dat Angela haar zonnebankbruine uiterlijk en de lippen van Sarah van Soelen belachelijk heeft gemaakt. “En meid, als jij mij graag gratis advies wil geven, mag ik dat ook aan jou geven. Probeer je eens te verdiepen in de medemens voordat je dingen gaat tikken.”

“Of iemand nou dik is of dun, opgespoten lippen heeft, LGBTI is, of als iemand lekker af en toe onder de zonnebank gaat: joh, op basis waarvan moet je daar dan een oordeel op vellen? Leven en laten leven.”

Zelfmoord

Angela is gewoon een bully, vindt Rachel. “Kijk, wij als familie kunnen wel tegen een stootje, maar besef jij wel dat sommige mensen door pestgedrag en bepaalde uitspraken over uiterlijkheden, uitspraken of stukjes die eigenlijk zeggen ‘jij mag niet zijn zoals je bent’ zelfmoord plegen?”

“Persoonlijkheidskenmerken (bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld) staan hoog op de list van risicofactoren. Indirect werk jij daar ook dan mee met al je zure kort-door-debocht-meningen over uiterlijkheden.”

Spiegel voorhouden

Rachel tot slot: “Ik zou zo graag dingen als voorbeeld aan jou willen geven om jou een spiegel voor te houden en laten we dan eens kijken of jij dat nou zo fijn zou vinden als ik publiekelijk over jou kwetsende dingen zou zeggen… Denk daar maar eens goed over na!!! Ik hoop je snel te zien, de thee staat voor je klaar.”

“Met vriendelijke groet, Rachel Hazes.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen