Tineke Schouten voelt zich soms net Erica Meiland: ‘Of ik een soap wil?’

Tineke Schouten voelt zich soms net als Erica Meiland. Het lijkt bij haar thuis sowieso heel vaak op wat we in Chateau Meiland te zien krijgen. Wil de cabaretière misschien ook een eigen soap?

Tineke Schouten © RTL

Chateau Meiland is dé belangrijke pijler van SBS 6. Het programma over de belevenissen van Erica en Martien Meiland is een grote hit. Concurrent RTL 4 is er dan ook behoorlijk jaloers op. Maar kan de zender niet gewoon met een rip-off komen? Bij Tineke Schouten thuis lijkt het namelijk allemaal heel erg op de Meilandjes, vertelt ze.

Net als de Meilandjes

Ook bij de Schoutentjes thuis wordt heel wat gekissebist, bijvoorbeeld over vers eten. Haar man wil altijd vers, Tineke vindt iets van gisteren ook prima. “Hij moet soms toch maar iets eten wat van gister in de ijskast staat. En ik moet dan soms denken: dan toch maar weer naar de supermarkt om voor hem verse boodschappen te halen.”

Nou, dat gaat inderdaad he-le-maal nergens over. Lijkt inderdaad op Chateau Meiland dus. “Hans wil alle dagen vers en veel te veel. Ik denk dan heel vaak: man, we hebben alles nog in de ijskast, moet ik nou weer gaan rijden? Het is net als de familie Meiland bij ons.”

‘Ik lijk op Erica’

Wat zijn de andere gelijkenissen met de Meilandjes? “Ik heb natuurlijk ook twee van die meiden en van die kleine blondjes rondlopen zoals Claire. Het is allemaal wel herkenbaar. Ik roep ook weleens: ’Ik ben af en toe net Erica, met: ja joh, maak je niet zo druk, komt allemaal wel goed.”

Zelf ziet Tineke zich als ietwat chaotisch en iemand die alles last minute doet. “Ik zeg ook nooit nee. Kom maar, iedereen mag logeren, schuif maar aan, doe maar. Dat maakt het ook weleens heel rommelig waardoor de boel soms in de soep loopt. Wat dat betreft zou een reallifesoap wel bij ons passen.”

Tineke wil geen soap

Tineke zegt dus nooit nee, dat is handig. Wat als een omroep haar benadert voor een soap? Daar zou ze nee op zeggen. “Nee hoor, eerder had het wel gekund, maar die tijd zijn we nu wel een beetje voorbij, denk ik.”

“Het kan hier weleens suf zijn, te stil voor tv. Ik heb wel heel veel andere leuke tv-ideeën. En af en toe ook wel gesprekken bij RTL. Maar voor nu is het belangrijkste dat ik me focus op het theater.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u een soap over Tineke Schouten leuk vinden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen