Sylvie Meis scoort enorm slecht op YouTube: ‘Ze is gebakken lucht’

Het lijkt erop dat Sylvie Meis in de Nederlandse showmedia veel groter wordt gemaakt dan ze is. Haar eerste vlog, een reisverslag vanuit St. Tropez, scoort voor een ‘A-ster’ namelijk wel héél slecht.

Sylvie Meis © YouTube

Er wordt in de Nederlandse showmedia altijd gedaan alsof Sylvie Meis een soort wereldster is, maar in werkelijkheid blijkt ze eigenlijk meer een veredelde influencer. Een influencer met opvallend weinig views dan. Haar reisvlog vanuit St. Tropez, die uitgebreid is behandeld in de showrubrieken, heeft in drie dagen tijd slechts 18.000 views behaald.

Gebakken lucht

Voor een zogenaamde A-ster als Sylvie Meis zijn 18.000 views op YouTube wel héél weinig. Sterker nog: het filmpje waarin showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer de reisvlog van Sylvie becommentarieert heeft in een etmaal al bijna net zo veel views: 17.000. En dat is Yvonne, ook wel bekend als Alberta Verlinde, zelf ook al opgevallen.

Yvonne: “Ehhmm, meestal heb ik dat [aantal views] ook, dus dat is hartstikke netjes, maar ik ben Yv en zij is Sylvie, dus eigenlijk had ik eerlijk gezegd wel iets meer verwacht, bijvoorbeeld 140.000. Als Sylvie iets uploadt… Misschien is Sylvie wel gewoon gebakken lucht en is Sylvie helemaal niet meer echt bekend en dat blijkt denk ik uit deze views.”

Opgeklopt

Sylvie wordt in de media wel heel erg opgeklopt, vindt Yvonne. “De media blijven maar posten over Sylvie en blijkbaar klikken de mensen erop, want anders zouden die ook denken: laat die nieuwtjes over Sylvie maar zitten. Sylvie komt op mij heel erg over als een megaster, maar misschien valt het wel mee.”

Inmiddels heeft Yvonne sterk het vermoeden dat Sylvie helemaal geen A-ster meer is. “Het is natuurlijk ook niet voor niets dat ze een vlog maakt. Doet ze dat voor de leuk of heeft ze geen werk meer?”

Op de hak

Yvonne neemt de reisvlog van Sylvie behoorlijk op de hak. Vooral als de influencer op een gegeven moment roept dat ze zo moet wennen aan het filmen tijdens haar vakantie: “Ik hoop dat ik onthou om te filmen, want ik ben niet gewend om op vakantie te gaan en de hele tijd te filmen.”

Daarop roept Yvonne: “Syl! Syl! Het zit in je bloed! Syl, je bent toch gewend om overal waar je komt de hele tijd te filmen? Dat vergeet jij niet hoor, dat komt helemaal goed!”

Beetje saai

Na het kijken van Sylvie’s vlog concludeert Yvonne: “Ik vond het vermakelijk en niet heel irritant. Ik had gedacht dat het veel irritanter zou zijn om naar te kijken, maar dat viel wel mee eigenlijk. Ik vind het wel leuk om te zien hoe iemand die zo van de oude media is gaat proberen om een vlog te maken.”

“Het is wel wat saai. Ik denk dat het veel mensen hebben doorgeskipt. Ze praat een beetje saai. Het is een beetje langdradig.”

Fragment

Het filmpje waarin Yvonne de reisvlog van Sylvie becommentarieert en onder meer haar uitspraak van St. Tropez (minuut 5:55) en haar ijdelheid (minuut 6:45) op de hak neemt, ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen