Henny Huisman haalt uit naar Beau: ‘Volstrekt inwisselbare presentator’

Henny Huisman is niet zo onder de indruk van Beau van Erven Dorens. Hij vindt dat de presentator geen improvisatietalent heeft en ‘volledig inwisselbaar’ is. “Ik improviseerde juist heel veel.”

Beau van Erven Dorens en Henny Huisman © RTL, NPO

Het ging zeven jaar geleden behoorlijk mis tussen Henny Huisman en Beau van Erven Dorens. In 2014 plande SBS 6 een comeback van Henny’s vroegere tv-show De Surprise Show en Beau zou die gaan presenteren. Henny zou een bijrol krijgen in het nieuwe ‘Surprise Surprise’, maar in een aankondigingsspotje werd zijn naam niet genoemd. Henny boos.

Ruzie Beau en Henny

Henny reageerde heel verongelijkt en genoot zichtbaar van mensen die zeiden dat niet Beau, maar híj Surprise Surprise zou moeten gaan presenteren. Vervolgens riep Beau dat hij er helemaal geen zin meer in heeft ‘als het allemaal zo gespind wordt’. Uiteindelijk presenteerde niet hij, maar Do de revival van De Surprise Show. Ook zij werd uiteindelijk helemaal afgeslacht door Henny.

Henny’s beruchte rancune zal alleen maar verder gevoed zijn toen hij twee weken geleden in Beau’s talkshow zat en door de gastheer op zijn plek gezet werd. In de nieuwste Panorama haalt BN’er-basher Henny namelijk behoorlijk uit naar Beau.

John de Mol-presentator

Henny begint zijn verhaal door uit te leggen dat er vroeger twee kampen waren bij de televisie: veel presentatoren hoorden bij Joop van den Ende óf John de Mol. Die tv-sterren van John waren toch iets minder, vindt Henny. “Joop van den Ende bedacht een format om een presentator heen”, legt hij uit. “Maar bij John de Mol ging het anders.”

Beau is daar een goed voorbeeld van, aldus Henny. Henny’s kleindochter deed eind 2009 mee aan de SBS 6-show Kinderen Dansen op het IJs. “Dat zou worden gepresenteerd door Gerard Joling, maar die was opeens ziek. Dus wie trommelden ze op? Beau van Erven Dorens, op de fiets, met een paar noren om zijn nek.”

Volledig inwisselbaar

Henny maakte Beau toen van dichtbij mee. “Die komt dus binnen, doet zijn presentatie en dat is het. Geen woord over Joling, of iets van een improvisatie. Ik improviseerde juist heel veel. Ik zou hier een grap bij hebben gemaakt, maar Beau niet. Hoeft ook niet, maar dat is wat ik bedoel met een John de Mol-presentator.”

“Beau, Robert ten Brink, of in een verder verleden Marc Klein Essink: allemaal goede presentatoren, maar volledig inwisselbaar”, sneert hij. “Het klinkt weer zo l°llig, en ik mag het van mijn dochters misschien weer niet zeggen, maar heb je weleens hardop om Robert ten Brink gelachen?”

Formatdief

Wat heeft Robert ten Brink hem nou weer aangedaan? All You Need Is Love is volgens Henny een kopie van zijn vroegere Surpriseshow. “O, absoluut.”

Zucht. Wie neemt deze man tegen zichzelf in bescherming?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke presentator vindt u kleurlozer en dus meer inwisselbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen