Terreuropa Henny Huisman nagelt jongetje aan schandpaal: ‘Serieus?!’

Henny Huisman heeft gisteren, op tweede pinksterdag, behoorlijk wat kritiek over zich heen gekregen. De gevallen tv-ster besloot namelijk een jongetje aan de schandpaal te nagelen op zijn Twitter-pagina.

Henny Huisman © Instagram

Het was de bedoeling dat de 69-jarige Henny een gezellige middag zou hebben in het Castricumse restaurant Het Ruiterhuys, maar aldaar ontpopte hij zich tot een klagende terreuropa. Als een soort boos typetje uit De Rijdende Rechter begon de presentator zwaar gepikeerd te twitteren vanuit de horecagelegenheid.

‘Dit ergert mij!’

Het bewuste restaurant heeft een enorm terras, waar het ook fijn vertoeven is voor kinderen. Eén van die kinderen wekte enorm veel ergernis op bij Henny, omdat het jongetje in kwestie op een schuurtje zat. Nou, dat vond Henny echt schandálig. Hij maakte een foto van het jongetje en plaatste die op Twitter, waar duizenden mensen hem volgen.

Henny schreef er boos bij: “Wat me irriteert? Dat er óp het dak van het speelhuisje van Het Ruiterhuys voor 3-5 jarige kinderen een knul zit te gamen en dat vader en moeder er niks van zeggen!”

Kritiek

De rol van klaagopa staat Henny niet zo goed en hij werd daarom ook behoorlijk onder vuur genomen op Twitter. “Snel, bel de speelpolitie”, merkte Jelmer cynisch op.

En ook Mary-Lou begreep niets van Henny’s actie. “En dan plaats je foto’s van ze op Twitter? Serieus? Weten ze dit?”

Uiteindelijk besloot Henny om zijn tweet en foto te verwijderen. Voortaan kan de presentator het maar weer beter houden bij het klagen over zijn absente tv-carrière.

Update 12.05

Henny laat in een reactie het volgende weten: “Ik kom nog even terug op het ‘dakzitten’ van het speelhuisje van Het Ruiterhuys. Ik vind het vreselijk voor MIJN kinderen dat er al voor de 3e keer (!) een nieuw dak op moest omdat het stuk ging van TE grote jongelui die erop gaan zitten terwijl de ouders er NIKS van zeggen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van deze actie van Henny Huisman?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen