Jaap Jongbloed met pensioen: einde van Het Mooiste Meisje?

Jaap Jongbloed gaat in augustus na een carrière van 40 jaar met pensioen. Wat betekent dat voor zijn succesvolle programma’s Het Mooiste Meisje van de Klas en Opgelicht? De presentator vertelt.

Jaap Jongbloed © Ruud Baan, AvroTros

De in Scheveningen geboren Jaap wordt deze maand alweer 65 jaar en dus nadert het einde van zijn tv-carrière. “U gaat in augustus met pensioen, na ruim veertig jaar dienstverband bij de Avrotros. Is dat ook het einde van Het mooiste meisje van de klas?”, legt het AD hem vandaag voor in een interview.

Weg bij EenVandaag

Jaap, de halfbroer van de bekende journalist Tom Kleijn, onthult daarop: “Nee, zeker niet! We hebben afgesproken dat ik – zolang de publieke omroep dat wil – Het mooiste meisje van de klas, en ook Opgelicht?!, blijf presenteren, maar dan als freelancer. Ik stop wel met EenVandaag.”

Op dit moment is Jaap te zien als vervangend presentator van EenVandaag. De vaste presentatoren zijn Pieter Jan Hagens, Roos Moggré en Rik van de Westelaken. Mogelijk volgt Suzanne Bosman, die de radiovariant maakt, Jaap op als vervangend presentator.

Aftakeling

Terug naar de 65ste verjaardag van Jaap: vindt hij het niet gek dat het er straks allemaal op zit? “Als iemand zegt ‘je bent 65’, denk ik dat ze het over iemand anders hebben. Natuurlijk gaan sommige dingen minder gemakkelijk dan vroeger”, zegt hij. “Maar ik ben nog steeds fit.”

Van aftakeling is op dit moment nog geen sprake. Jaap vertelt dat zijn kleindochter laatst een koprol maakte en zich vervolgens opdrukte. “‘Nu jij opa’, riep ze. Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Eigenlijk probeer ik de ouderdom voor te blijven.”

Het AD-interview met Jaap Jongbloed kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen