Vrouw op prominente plek Radio 2: ‘Alleen technisch niet zo best’

Eindelijk gerechtigheid voor Annemieke Schollaardt: ze is vanaf mei de opvolger van Rob Stenders op NPO Radio 2. Top, maar de techniek moet ze aan iemand anders overlaten, adviseert Patrick Kicken.

Annemieke Schollaardt © Ruud Baan, AvroTros

Een paar jaar nadat Annemieke het slachtoffer werd van omroepspelletjes en daardoor haar dagelijkse show op NPO Radio 2 in no-time weer moest inleveren, wordt ze nu alsnog ingezet in de weekprogrammering. Gisteren werd bekend dat Gijs Staverman doorschuift van 12 naar 14 uur (het huidige tijdstip van Rob) en dat Annemieke dan om 12 uur komt.

Technisch niet sterk

Met de dagelijkse middagshow van Annemieke wordt de meest beluisterde radiozender van Nederland iets minder een mannelijk bolwerk en dat is hoognodig. Ook radionar Patrick Kicken is enthousiast, al rakelt hij in zijn column op Spreekbuis wel een behoorlijk cliché over vrouwen op: de radiopresentatrice zou technisch niet erg best zijn.

Je moet zo’n Annemieke vooral laten kletsen, maar haar wel ver van de mengtafel houden, aldus Patrick. “Ik zou eigenlijk wel adviseren om haar alleen achter de microfoon te zetten en iemand die wel kan schuiven achter de mengtafel te zetten.” Kletsen kan ze volgens Patrick wel, maar: “Technisch is ze niet heel erg sterk.”

‘Kleed haar leuk aan’

Het is helemaal geen ramp als Annemieke de techniek niet zelf doet, aldus Patrick. “Kan ze zich mooi concentreren op haar teksten en iemand anders de overgangen en techniek laten doen. Uiteindelijk is het belangrijkste toch wat er uit de speaker komt bij de luisteraar, niet of iemand nou wel of niet zelf achter dat grote mengpaneel staat. Daar moet je uiteindelijk ook talent voor hebben en dat heeft nou eenmaal niet iedereen.”

Annemieke is in elk geval wel heel leuk om naar te kijken, vindt Patrick. Daar moet je volgens hem wat mee doen. “Kleed haar leuk aan en zendt het ook uit op NPO 2 TV, die gezellige lunchshow!”

Nieuwe programmering

NPO Radio 2 vernieuwt de middagprogrammering met ingang van maandag 10 mei. Annemieke Schollaardt is dan dus elke werkdag te horen van 12 tot 14 uur en Gijs Staverman van 14 tot 16 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag komen de uren van 14.00 tot 16.00 uur in handen van Paul Rabbering.

“Met bekende stemmen in een andere opstelling houden we NPO Radio 2 fris en toch vertrouwd. Onze dj’s staan te trappelen om met hun nieuwe programma’s de luisteraars te blijven verrassen. Samen met Ruud de Wild, die ik vurig een voorspoedige genezing wens, vormen zij binnenkort een ijzersterk team in de middag”, zegt zenderbaas Peter de Vries.

Column

De hele column van Patrick Kicken, waarin hij zijn licht schijnt op deze nieuwe programmering, kunt u lezen op Spreekbuis.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen