RTL heeft geen interesse in eigen radiozender: ‘Missen we niet’

RTL Nederland heeft op dit moment geen interesse in een eigen radiozender. Waar concurrent Talpa een heuse radiokoning is, heeft RTL helemaal niets. “We missen het niet”, zegt Peter van der Vorst.

Peter van der Vorst © Michel Schnater

Jarenlang was RTL eigenaar van Yorin FM, ooit was er zelfs RTL FM en ook de huidige Talpa-zenders Radio 538 en Radio 10 waren een tijdje eigendom van RTL. Nu is er helemaal niets overgebleven. Tegelijkertijd domineert Talpa de radiomarkt met de zenders Radio 10, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica.

Qmusic naar RTL?

Een eigen radiozender is op dit moment niet iets wat RTL ambieert, vertelt Peter van der Vorst aan BNR Nieuwsradio. Een overname van Qmusic misschien? “Nee, wij hebben gewoon onze focus op televisie en video gelegd. Wij focussen ons serieus echt puur en alleen op video op dit moment. Daarin willen wij de local hero zijn en blijven.”

Is het niet slim van Talpa dat ze zo groot zijn met radio? “Natuurlijk, radio is een heel slim marketinginstrument om aandacht voor je televisieprogramma’s te kunnen krijgen. In die zin is het hartstikke handig.”

Marketing window

Dankzij het partnership met Qmusic heeft RTL dat marketinginstrument echter ook, legt Peter uit. “Wij werken op sommige gebieden ook samen met Qmusic. Daar hebben we ook onze marketing window. Ik hoorde Beau van Erven Dorens laatst ook nog op Radio 538, dus in die zin verspreiden wij onze boodschap ook wel, dus op dit moment missen wij radio niet.”

Wat vindt Peter dat Talpa beter doet dan RTL? “Wat doen ze beter bij Talpa dan bij RTL? Jeetje. Nee, daar moet ik echt heel lang over nadenken. We doen het ieder op onze eigen manier hartstikke goed.”

Videoland

Uiteindelijk heeft RTL een enorme troef in handen richting de toekomst, namelijk Videoland, terwijl Talpa geen video-on-demand-platform heeft. “Dat is onze toekomst, dat is onze groeidiamant. We hebben geen radio en hebben het op dit moment ook niet nodig. We missen het niet. Het gaat hartstikke goed met RTL.”

Luistert Peter zelf wel eens radio? “Ik ben een fervente nieuwsjunk, dus ik luister veel naar jullie en Radio 1. Als ik in de auto zit staan die zenders vooral aan en als ik thuis ben, dan luister ik wel muziek, maar meestal via Spotify ofzo.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen