Ook SBS 6 met late talkshow? ‘Kan alleen met mannen van VI’

Nu de mannen van Veronica Inside het niet zien zitten, is het vrijwel ondenkbaar dat SBS 6 alsnog met een late talkshow komt. Dat zegt tv-kenner Rob Goossens bij Telegraaf TV.

Veronica Inside © Helene Wiesenhaan Photography

Talpa-baas John de Mol onthulde in juni 2018, in de allerlaatste RTL Late Night, dat hij bezig was met een late talkshow op SBS 6. Daar is het nooit van gekomen. Vorig jaar zomer lekte uit dat John een dagelijkse variant van Veronica Inside wel zag zitten, maar daar waren de heren niet zo enthousiast over.

Alleen met VI

Gaat SBS 6 het alsnog proberen? Zonder de mannen van VI niet, zegt Rob tegen Telegraaf TV. “Ik vraag het me ten zeerste af. Ik denk eigenlijk dat dat de enige manier is waarop SBS 6 het zou kunnen, want we moeten niet onderschatten hoe moeilijk het is om een talkshow te maken en die redactie op peil te krijgen.”

RTL 4 heeft ook jarenlang gekwakkeld op de late avond, legt Rob uit. “Bij RTL lukte het uiteindelijk ook pas toen Eva kwam en Eva haar eigen redactie meenam en die redactie ook Beau en Humberto ging ondersteunen. Dat kun je niet vanaf nul zomaar neerzetten.”

Gordon en Patty

Buiten de mannen van VI om, heeft Talpa geen geschikte mensen in huis, zegt Rob. “Dan kijk ik naar SBS 6 en die hebben wat aardige interviewprogramma’s zoals Hoge Bomen en Linda’s Wintermaand, dat zijn kijkcijferknallers, maar wie zouden ze in vredesnaam op een talkshow kunnen neerzetten?”

Gordon en Patty Brard misschien? Die werkten aan een Dr. Phil-achtige talkshow in de vooravond. “Dat is ook geen late-avond-televisie.”

“Dan kan ik maar twee mensen bedenken en dat zijn Merel Westrik en Leonie ter Braak. En om die nu in het diepe te gooien met een talkshow. Ik denk dat als je dat doet, dat ze allebei niet meer boven komen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen