Frank Dane terug in RTL Boulevard: noodgreep van Radio 538?

Frank Dane keert vanavond terug als deskundige in RTL Boulevard. Het lijkt een maatregel van Radio 538 om zijn zichtbaarheid te vergroten nu de luistercijfers van de zender onder druk staan.

Frank Dane © Radio 538

In de zomer van 2016, toen vrijwel niemand hem nog kende, debuteerde Frank in RTL Boulevard. Het was ontzettend goed voor zijn zichtbaarheid en zijn carrière. “Het gaat me wat ver om 2016 een grote ommekeer te noemen, maar ik mocht wel ineens een hele hoop leuke dingen doen”, vertelde hij een jaar na zijn eerste verschijning.

Boulevard-verleden

Frank maakte er nooit een geheim van dat radio zijn grootste liefde blijft. “Boulevard is fantastisch om te doen. Ik vind het een grote eer om daar te zitten. Maar ik kies toch voor radio. Ik adem radio, ik wilde dat al vanaf mijn elfde doen. Mijn hele ziel en zaligheid zitten erin, dus ik zal er nooit afscheid van nemen.”

Toen hij in 2019 de kans kreeg om de legendarische Edwin Evers op te volgen bij 538, vertrok Frank bij Boulevard. Met name zijn vaste collega Bridget Maasland baalde daarvan: “Ik vind het ook zo jammer. Ik had het ook graag voortgezet, maar ik begrijp ook dat dit er niet bij kan met dat werkritme.”

Frank keert terug

Nu keert Frank weer terug, zo maakte Luuk Ikink vanochtend bekend in Franks ochtendshow op 538:”Je bent ooit al lang deskundige geweest bij ons en ook verslaggever. Je moest je toen toch een beetje gaan focussen op je ochtendprogramma en daarom vertrok je bij ons.”

Dan grappend: “Volgens mij ben je er zelf ook achter gekomen dat het een beetje trekken aan een dood paard is, dus je komt lekker weer terug.”

Frank: “Hahaha. Ja, ik wil je niet gelijk verbeteren Luuk, maar mij is verteld dat ik jou ga vervangen.”

Noodgreep

Het lijkt erop dat het een maatregel is van Radio 538 om de zichtbaarheid van Frank te vergroten. Met Frank als nieuwe kapitein in de ochtend heeft de zender zijn luistercijfers zien dalen en is 538 niet langer de marktleider van Nederland. “Talpa heeft het lek nog niet boven”, was vorige maand nog te lezen in Adformatie.

Radio 538 was in de meest recente luisterperiode de nummer vijf van Nederland met 8,6 procent marktaandeel. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder is het aandeel met tien procent gedaald (van 9,6 naar 8,6 procent), een forse afname.

Muziekdeskundige

De verschijning van Frank in RTL Boulevard kan ervoor zorgen dat zijn radioshow weer in de lift omhoog terechtkomt. “Ja, ik ga weer zo nu en dan aanschuiven bij RTL Boulevard en vandaag is de eerste”, aldus Frank.

Zijn rol is íetsjes anders. Zo zal hij voortaan zijn opwachting maken als muziekdeskundige, een beetje de sympathieke versie van Ronald Molendijk dus. “Muziekdeskundige? Dan moet je je nog wel even inlezen”, grapte zijn sidekick vanochtend.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen