Mark Rutte laat bloed prikken bij Koffietijd, komt niks uit

Minister-president Mark Rutte heeft vanochtend bloed laten prikken op de redactieruimte van Koffietijd, maar er kwam niets uit. Vervolgens liet hij zich oraal testen op corona, vertelde hij op RTL 4.

Mark Rutte © Koffietijd

Mark Rutte heeft zich tot vanochtend nooit laten testen op het coronavirus, maar Koffietijd heeft een bijzonder streng coronaprotocol. Er komen geen gasten naar binnen die zich niet laten testen en daarom heeft de minister-president voor het eerst een coronatest ondergaan.

Geen bloed

De Koffietijd-uitzending werd geopend met het nieuws. “Ik ben getest. Hoe beviel het? Geweldig. Ik heb nog nooit klachten gehad, dus ik heb tot nu toe nooit een coronatest hoeven doen. Dan kun je ook behoren tot een groep die presymptomatisch getest wordt; die heeft dan geen klachten, maar moet wel getest worden. Het is voor het eerst dat ik bij zo’n groep zit, omdat jullie dat bij het programma wilden”, legde Rutte uit.

Aanvankelijk wilde het medische team van Koffietijd een bloedtest doen bij Rutte. “Er is eerst geprobeerd om bloed te prikken, maar er kwam geen bloed uit. Althans, te weinig. Toen is er toch zo’n ding naar binnen gegaan. Ik vind het heel goed van jullie.”

Quinty blij

Presentatrice Quinty Trustfull gaf aan erg blij te zijn met het strenge testbeleid van Koffietijd. “Wij zijn heel blij dat we het hier doen, want het is al een aantal keer voorgekomen dat mensen er positief uitgehaald worden. Een dag of twee dagen later kregen ze klachten en anders hadden ze iedereen hier kunnen besmetten.”

Rutte: “Nee, het is gewoon heel goed.”

Ditjes en datjes

Het werd uiteindelijk een onderhoudend gesprek met Rutte, die naast Quinty ook door Vivian Slingerland geïnterviewd werd.

Het ging onder andere over zijn coronakapsel en dat Rutte daar wat nerveus over was voorafgaand aan het RTL Verkiezingsdebat. “Het is misschien wel het belangrijkste tv-debat van de hele verkiezingen, dus ik zei: ‘Hoe krijg ik het nog goed?’ Maar uiteindelijk viel het mee.”

Fragment

Mark Rutte bij Koffietijd over zijn eerste coronatest:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen