Bert Huisjes baalt enorm van Thierry Baudet, maakt geen excuses

WNL-baas Bert Huisjes baalt er enorm van dat Thierry Baudet het NOS Journaal vanochtend in Goedemorgen Nederland heeft aangekondigd als het ‘Fake News Journaal’, maar maakt geen excuses.

Bert Huisjes en Thierry Baudet © NPO

De NOS vindt het schandalig dat Thierry Baudet hiertoe de ruimte kreeg. “Wij vinden het van WNL journalistiek onverantwoord om – zeker in verkiezingstijd – een politicus in een journalistiek programma op te voeren als co-presentator, en niet alleen als geïnterviewde.”

‘Dit is live-tv’

Bert Huisjes ziet dat anders, al vindt hij het wel heel vervelend wat er gebeurd is. “Het gebeurde een paar seconden voordat we automatisch zouden wegschakelen. Onze presentatrice had geen tijd meer om er op te reageren.”

Die presentatrice, Maaike Timmerman, deed dat in het volgende blok van Goedemorgen Nederland alsnog. Daarin nam ze expliciet afstand van de woorden van Thierry. “Hij zou niet het laatste woord krijgen, maar greep gewoon zijn kans. Zoiets kan gebeuren, het is live-tv. Vervelend is het wel.”

Geen excuses

De opmerking was volgens Bert ‘beledigend’, maar excuses maken, zoals oud-NOS-baas Hans Laroes suggereert, vindt hij niet aan de orde. “We hebben een fragment uit de show op onze site gezet, waarin onze presentatrice fel uithaalt naar Baudet. Meer kan ik niet doen.”

“Het staat de NOS vrij om grote woorden te gebruiken – ik heb ook veel boze appjes gehad uit die kringen – maar ik vind het aanmatigend dat ze geen aandacht besteden aan de context: de rest van onze uitzending. Dit neigt naar cancel culture.”

Fragment

Maaike haalt keihard uit naar Baudet na verwijt fake news:

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen