Radio-dj Patrick Kicken: ‘3FM schuldig aan avondklokrellen’

Radio-dj Patrick Kicken denkt dat NPO 3FM mede schuldig is aan de avondklokrellen. De publieke jongerenzender biedt geen goed alternatief voor het plunderen van winkels, vindt hij.

Sander Hoogendoorn © Bullet-Ray

De rellende jongeren vervelen zich dood en dat is volgens Patrick Kicken ‘mede de schuld van een falend 3FM’. De zender had volgens hem ‘man en macht’ moeten inzetten om tijdens de avondklokweken ‘iets te organiseren wat wél cool is en jongeren aanspreekt, waarin ze zich herkennen en waar ze onderling over gaan praten’, schrijft hij in zijn Spreekbuis-column.

Carte blanche

Patrick denkt bijvoorbeeld aan een online gamingwedstrijd ‘waarbij de aansprekende jocks het zouden opnemen tegen jongeren, met gave prijzen’. “3FM had iedere avond de lijnen open kunnen gooien en de luisteraars carte blanche geven on-air, zodat ze hun frustraties niet op bushokjes, treinstations, auto’s en fietsen gaan botvieren maar op de radio.”

Die frustraties botvieren ze nu echter alsnog op straat. “Voor mij is het echt zo klaar als een klontje dat deze roep om aandacht van alle relschoppers een duidelijk teken is dat ze zich niet gehoord voelen. Dus mag je de publieke omroep daarop aanspreken: wat voor les trek je als 3FM hieruit?”

‘3FM toont onbegrip’

Het helpt volgens Patrick ook niet dat 3FM de relschoppers veroordeelt. “Ik heb vandaag geen 3FM geluisterd, maar kan de geluiden nu al voor je uittekenen: schandalig, in het gevang met al die raddraaiers, geen begrip voor. Terwijl als je iemand uit de beoogde doelgroep van de zender zou aanspreken je hele andere geluiden hoort.”

De NPO snapt de jongeren niet, vult hij aan op Twitter. “De NPO heeft weinig sjoege van wat er écht leeft bij jonge Nederlanders. Ze kunnen een veel grotere rol spelen in het bewustzijn bij jongeren sinds de start van de coronacrisis. Dat doe je niet met lullige spelletjes, verzoekjes, navelstaren.”

De Spreekbuis-column van Patrick Kicken kunt u hier lezen.

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in Radio

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen