Johan Derksen: ‘Akwasi is niet zielig, maar een ongenuanceerde gek’

Johan Derksen stoort zich er ongelooflijk aan dat Akwasi door de Volkskrant wordt neergezet als iemand die het slachtoffer is van een moeilijke jeugd. Het is gewoon een ongenuanceerde gek, zegt hij.

Akwasi en Johan Derksen Foto: RTL / Talpa

De Volkskrant publiceerde eind vorige week een artikel waarin het aanhoudende agressieve gedrag van Akwasi wordt verklaard. ‘De opgestapelde boosheid van een bedachtzame en bevlogen rapper’, luidde de kop. De kiem werd gelegd in zijn jeugd, toen hij alleen werd toegelaten op een school in de Bijlmer, meent de krant.

Geen begrip

Wat een onzin, zegt Johan Derksen in Veronica Inside. “We moeten ook weer niet te veel begrip hebben voor de jeugd, hè, want ik las in de Volkskrant een stuk over Akwasi. Daar hebben we hem weer. We moesten alle begrip hebben voor het gedrag van Akwasi, want hij heeft zo’n moeilijke jeugd gehad.”

Collega Wilfred Genee: “Dat vond ik ook een apart verhaal, ja.”

Ongenuanceerde gek

Johan: “Weet je wel, dan denk ik: je moest eens weten wat ik in mijn jeugd allemaal heb meegemaakt. Ik ben daar niet zo trots op, maar ik heb het allemaal meegemaakt. Dat moet dan niet je hele leven een excuus zijn voor je gedrag.”

Zelf heeft Johan ook genoeg meegemaakt in zijn jeugd. “Natuurlijk is er een reden waarom ik me zo gedraag hier, natuurlijk, maar daar loop ik niet mee te koop. Maar bij Akwasi wordt het dan als een soort excuus gebruikt.”

“Ik vind het gewoon een ongenuanceerde gek die Akwasi. Dat heeft niets met zijn jeugd te maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen