Twijfelachtig: ‘CDA-ster Lucille Werner graait uit goededoelenkas’

Lucille Werner wordt door Weekend beschuldigd van graaien uit de goededoelenkas. Ze zou zichzelf hebben verrijkt met giften aan haar Lucille Werner Foundation. Dat is te lezen in de kiosk.

Lucille Werner © M

De vroegere presentatrice van Lingo wekte eind oktober behoorlijk wat verbazing toen bekend werd dat ze stopt als tv-presentatrice om aan de slag te gaan als Tweede Kamerlid voor het CDA. De presentatrice, die vorige maand keihard werd afgeslacht in De 5 Uur Show, zat deze week nog in M om over haar carrièreswitch te praten.

‘Lucille pakt 72.000 euro’

Lucille wil zich bij het CDA inzetten voor mensen met een handicap. Dat doet ze ook al jaren met haar Lucille Werner Foundation. Een journalist van de Weekend is in de stukken daarvan gedoken en stelt dat de CDA-ster behoorlijk profiteert van haar goede doel. “De post ’managementvergoeding’ in de jaarrekening van 72.000 euro verraadt mogelijk haar inkomen.”

Als Lucille deze riante vergoeding inderdaad heeft gepakt naast al haar andere inkomsten, bijvoorbeeld uit tv-werk, dan is het de vraag of de donateurs aan de Lucille Werner Foundation daar erg blij mee zijn.

Geld over de balk

Er wordt bij de Lucille Werner Foundation sowieso flink wat geld over de balk gegooid, stelt Weekend. “Tot een paar maanden geleden was er ook een duur kantoor van zo’n 30.000 euro per jaar in Amsterdam, waar volgens een insider iets geks mee aan de hand was.”

Die insider zegt: “Ik loop daar drie keer per dag met mijn hond langs, maar er viel daar in dat kantoor maar één keer per maand een teken van leven te bespeuren. Voor de rest stond het gewoon leeg. Misschien moest ze dat representatieve kantoor wel hebben om geld te kunnen krijgen van de Vriendenloterij.”

Miljoenen euro’s

De Weekend stelt dat uit het jaarverslag blijkt dat Lucille’s stichting vrijwel volledig drijft op de bijdrage die ze krijgt van die loterij. Het gaat om 300.000 euro per jaar en in totaal 2,5 miljoen euro over de afgelopen acht jaar, weet het blad.

Een deel van die giften gaat ook naar persoonlijke projecten van Lucille, weet de Weekend. “Lucille voer mee met een eigen boot tijdens Canal Pride in Utrecht, kosten bijna 19.000 euro. Voor het maken van een reportage in Ecuador, waarvan een paar minuten werden uitgezonden in het programma Minister Van Gehandicaptenzaken, rekende Lucille bijna 35.000 euro aan haar eigen stichting.”

Kamerlid

Of Lucille die vermeende managementvergoeding van 72.000 euro straks nog nodig heeft, is nog maar de vraag. Het is zeer waarschijnlijk dat ze namens het CDA in de Tweede Kamer terechtkomt en daar zal ze een jaarsalaris vangen van 116.000 euro per jaar.

“Lucille draagt haar steentje bij aan de positie van gehandicapten in de samenleving, maar vergeet zichzelf daarbij niet”, sneert de Weekend.

Het hele verhaal kunt u lezen in Weekend-editie 45, op pagina 22 en 23.

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen