‘Hoge notering Di-rect in Top 2000 is ook doorgestoken kaart’

Na de geruchten over de koppositie van Danny Vera in de Top 2000, wordt er nu ook getwijfeld aan de hoge notering van de band Di-rect. Hierbij zou een vriendjespolitiek een rol spelen.

Di-rect © Set Vexy

Rick Romijn, sidekick in de radiovariant van Veronica Inside, riep twee weken geleden dat de koppositie van Danny Vera in de ‘lijst der lijsten’ wel doorgestoken kaart móet zijn. En nu zet de gevreesde radionar Patrick Kicken zijn vraagtekens bij de twaalfde plek van het liedje Soldier On van Di-rect. Het is dit jaar de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst.

Nepotisme

Patrick Kicken denkt dat Di-rect deze toppositie te danken heeft aan vriendjespolitiek. “Het neefje van de hoofd muzieksamensteller bij NPO Radio 2 zit in de band Di-rect. Welke band denk je dat de hoogste nieuwe binnenkomer is in de Top 2000 en krijgt er zelfs een award voor?”

Volgens Patrick hangt de lijst sowieso aan elkaar ‘van vriendjespolitiek en politieke correctheid’. “Zo van: kijk ons een de Nederlandse artiesten omarmen.”

Op de hak

De tweet van Patrick Kicken wordt behoorlijk op de hak genomen door Radio 538-sidekick Jelte van der Goot. “Interessant. We hebben ‘m op 538 grijsgedraaid omdat Jamie Westland een keer op de foto is gegaan met een nichtje van onze kantinejuf”, giert hij.

En Martijn Biemans van Qmusic denkt dat Patrick Kicken ernaast zit: “Stond bij ons in de Q-top 1000 op 17. Het liedje is enorm populair en dus echt niet gek dat hij ook zo hoog in de Top2000 terecht is gekomen.”

Di-rect reageert

Zelf reageert Jamie Westland van Di-rect ook. “Kijk jongens: het is aardig om slim te zijn, maar slimmer om aardig te zijn. Overal vriendjes”, zegt hij cynisch.

Patrick: “Het gaat me niet zo zeer om jullie als band hoor, niet mijn muziek maar prima voor wie er wel van houdt. Ik was erbij in de 3FM muziekredactie toen jullie gebroken werden, mede met hulp van Basyl (de oom). Allemaal niet erg. Maar de vriendjespolitiek binnen Talpa en NPO Radio wel.”

Jamie: “Weet je dat het me echt geen reet kan interesseren?”

Patrick: “Dat snap ik, als artiest heb je niet zo’n last van die vriendjespolitiek. Als radiomaker of radioluisteraar daarentegen.”

Tweet

De tweet van Patrick Kicken:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen