Fidan Ekiz betreurt dat vriendschap met Wilfred Genee voorbij is

Fidan Ekiz vindt het jammer dat haar vriendschap met Wilfred Genee voorbij is sinds zij hem eind juni kritisch ondervraagde in de talkshow Op1. Dat laat ze weten in de Volkskrant.

Fidan Ekiz © Natalia van der Zalm

Wilfred Genee schoof aan in de talkshow, maar was verrast dat Jeroen Pauw en Fidan Ekiz hem zo kritisch ondervraagden. Met beide presentatoren onderhield hij al jarenlang een vriendschappelijke band en van een al te kritisch vraaggesprek was hij daarom niet gediend. Hij besloot om beide tv-collega’s vervolgens te boycotten.

Uit zijn plaat

Jeroen en Fidan maakten er geen geheim van dat ze het eens waren met de kritiek dat Wilfred in de Veronica Inside-rel wel een beetje een verrader was. Achter de schermen is Wilfred volledig uit zijn plaat gegaan. Zo erg, dat zelfs zijn vrouw moest ingrijpen. “Ik ben hier verdomme genaaid!”, riep hij.

Vooral Fidan moet het sindsdien ontgelden. Regelmatig praat Wilfred op negatieve wijze over haar in zijn radioshows op Veronica en BNR. Wilfred vertelde medio september nog steeds helemaal klaar te zijn met Fidan en Jeroen. In oktober werd Fidan vervolgens helemaal afgekraakt in Wilfreds radioshow.

Jammer

Fidan vindt het jammer dat het zo is gegaan. Misschien was ze niet collegiaal genoeg, blikt ze terug. “Ik moet mezelf kunnen zijn en daar past bij dat ik af en toe iets aanzwengel. Ik kan niet anders, ik ben heel erg – de een zegt authentiek, de ander noemt me een flapuit. Soms denk ik te weinig na. Dat gebeurde bij Wilfred Genee.”

De presentatrice betreurt dat hun goede relatie nu verleden tijd is. “Het was totaal niet mijn intentie om hem aan te vallen. Ik vind het ook heel jammer dat hij mij niet meer spreekt en alleen maar via andere tv-shows aangeeft hoe verschrikkelijk hij mij vindt. Zeg het dan face to face.”

Arie

En wat vindt ze er achteraf gezien van dat ze Arie Boomsma in dezelfde uitzending verweet NSB-gedrag te vertonen? “Ik begon ook over NSB-gedrag van Arie Boomsma (hij probeerde een adverteerdersboycot van VI te bewerkstelligen, red.). Kijk, als ik er over had nagedacht, had ik die term NSB natuurlijk nooit gebruikt.”

Terug naar Wilfred: “Hij heeft later nog meer bagger over zich heen gekregen, dat was totaal niet mijn bedoeling. Waar het mij om ging is: waarom laten we ons onder druk zetten om alleen nog maar politiek correct te zijn?”

Een lang interview met Fidan Ekiz kunt u lezen in de Volkskrant.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen