‘Controversiële Lucille Werner verliest steun van CDA-top’

Lucille Werner dreigt de steun van de CDA-top te verliezen na de onthullingen over haar gegraai uit de goededoelenkas. Dat schrijft Weekend, dat het hele Lucille-schandaal aan het licht bracht.

Lucille Werner en Hugo de Jonge © SBS, RTL

De Weekend was het eerste medium dat de jaarcijfers van de Lucille Werner Foundation doorlichtte en erachter kwam dat Lucille Werner jarenlang voor in totaal honderdduizenden euro’s uit de kas van haar eigen goede doel heeft gegraaid. De kwestie ligt extra gevoelig omdat Lucille op de tiende plek van de CDA-kandidatenlijst staat en zelfverrijkende politici het niet bepaald goed doen bij de kiezer.

Controverse

De onthullingen over Lucille leidden tot behoorlijk wat controverse. Shownieuws riep het CDA zelfs op om deze dame te lozen. Volgens De Telegraaf zijn er daadwerkelijk spanningen ontstaan in de partij over de voordracht van Lucille als kandidaat-Kamerlid. Tot overmaat van ramp bleek Lucille onlangs ook nog eens te liegen over haar tanden.

Vooralsnog staat Lucille nog steeds op de tiende plek van de CDA-lijst, maar die wordt pas tijdens het partijcongres op 9 januari definitief vastgesteld. Wordt Lucille alsnog van de lijst afgekukeld? Bronnen van de Weekend houden hier wel rekening mee.

‘Lucille van lijst af’

De positie van Lucille wordt met name aan het wankelen gebracht omdat Hugo de Jonge is teruggetreden als lijsttrekker, stelt een insider. “De verwachting is dat Lucille spoedig haar tiende plaats op de CDA-kieslijst voor de Tweede Kamer kwijtraakt. ’Nu heeft ze geen steun meer binnen de top van het CDA. Haar plaats was namelijk een eigen initiatief van De Jonge.”

Hugo zou Lucille als een soort vriendendienst op de kandidatenlijst hebben gezet. Ze leerden elkaar kennen tijdens het tv-programma Minister van Gehandicaptenzaken en hielden daar een vriendschappelijke relatie aan over. “De normale selectieprocedure heeft ze overgeslagen. Ze is enkel bij hem thuis geweest voor een ‘sollicitatiegesprek’.”

Bungelen

Nu Hugo partijleider-af is, zou de positie van Lucille bungelen. Mogelijk is de nieuwe leider Wopke Hoekstra minder fan van Lucille. “Lucille is ook nooit actief geweest binnen het CDA, afgezien van wat betaalde klussen om CDA-bijeenkomsten te presenteren.”

Het Kamerlidschap zou Lucille’s meest lucratieve klus voor het CDA ooit worden: dat levert 116.000 euro per jaar op. Of ze het dan ook nog nodig vindt om te blijven graaien uit haar goededoelenkas is onduidelijk.

Ondertussen maakt ze volgens de showmedia ook nog eens een flinke klapper bij de verkoop van haar woning in Nederhorst den Berg: die kocht ze in 2007 voor 220.000 euro en is nu verkocht voor 725.000 euro. Ka-ching!

Moet CDA Lucille royeren?

Bart Ettekoven, de baas van Weekend, reageerde een paar weken geleden op de Lucille-rel bij Omroep Flevoland (vanaf 4:00):

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen