Maarten Spanjer ergert zich aan Margriet van der Linden

Maarten Spanjer ergert zich altijd enorm aan de wijze waarop Margriet van der Linden haar talkshow opent. Hij gruwelt van haar kreet ‘start de show!’. Dat zei hij gisteren in WNL op Zondag.

Maarten Spanjer © WNL op Zondag

Het is niet om aan te zien, vindt Maarten Spanjer. “Ik ben verslaafd geraakt aan talkshows. Ik hou er ook van om me te irriteren aan talkshows. Ik moet ook even kwijt: elke dag om zeven uur kijk ik naar M. Eerst krijg je oorverdovende muziek en dan roept ze: ‘Start de show!’”, begint hij zijn relaas.

‘Stop ermee!’

Volgens Maarten is dat een heel vervelende kreet. “Nou, in het begin dacht ik: het lijkt wel of ze Sinatra aankondigt in Ceasar’s Palace. Ze hebben waarschijnlijk op haar ingepraat van: ‘Margriet, het kan wel wat rustiger.’ Ze zegt het ook inderdaad wat rustiger, maar: ik zit dan in de huiskamer, zij kijkt me aan en zegt nog steeds: ‘Start de show.’”

De BN’er wordt daar naar eigen zeggen ‘echt onrustig van’. “Ze moet gewoon beginnen. Ik begrijp wel dat ‘start de show’ voortvloeit uit dat ze naar Jeroen Pauw heeft gekeken met ‘we gaan beginnen’ of Matthijs van Nieuwkerk met ‘aan tafel’, maar ‘start de show’ tegen mij zeggen slaat nergens op. Kun je dat tegen haar zeggen? Daar moet ze mee stoppen.”

Hebben jullie dit gezien?

Tot overmaat van ramp stoort Maarten zich ook nog eens aan Margriets zin die daarop volgt, namelijk: ‘Hebben jullie dit gezien’. “Daarna krijg je ook nog: ‘Dit is M, hebben jullie dit gezien?’ Ja, als ik het gezien heb, hoef ik het niet nog een keer te zien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen