Lucille Werner stapt over van Hilversum naar Den Haag

Lucille Werner maakt de overstap van Hilversum naar Den Haag. Ze ruilt haar tv-carrière in om Kamerlid te worden van het CDA; ze staat op plek 10 van de kandidatenlijst. Dat heeft de politieke partij vandaag bekendgemaakt. Het is een behoorlijke verrassing. “Hè….? Wat gaat zij nou doen? Lucille Werner CDA-Kamerlid? Ik kan me voorstellen dat mensen zo reageren. Maar als dit Wie is de Mol zou zijn, dan heb ik toch wel genoeg hints gegeven. Kijk maar om je heen hier“, zegt ze.

Lucille wijst in het AD op foto’s die in haar kantoor hangen, onder meer met premier Jan Peter Balkenende en van activiteiten voor goede doelen. “Het schuurt allemaal tegen beleid aan.

Urenlang in de Kamer hangen is wel iets heel anders dan kandidaten vragen te grabbelen in de ballenbak. Die nieuwe uitdaging vindt ze juist spannend. “Natuurlijk is het heerlijk tv-programma’s te maken. Maar als ik voor iets anders kies dan geeft dat energie en vind ik het lekker om deel uit te maken van een team.

Lucille wil iets meer show naar Den Haag brengen. “Wat kan ik als televisiemaker, als oprichter van een stichting als presentator als communicatiestrateeg, wat kan ik de partij brengen, wat kan ik Den Haag brengen? Een beetje creativiteit in de politiek is niet verkeerd. Daar kan ik me op verheugen.

Het AD-interview met Lucille Werner kunt u hier lezen.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen