BNR Nieuwsradio grijpt in na transgendergrap Kees de Kort

BNR Nieuwsradio heeft een transgendergrap die economiecommentator Kees de Kort live op de radio heeft gemaakt, weggeknipt uit de podcastvariant die na de uitzending werd gepubliceerd.

Kees de Kort © BNR

Kees de Kort laat in het programma BNR Zakendoen dagelijks zijn licht schijnen op de beursontwikkelingen. Hij werd vorige week aangekondigd door zendercollega Thomas van Groningen, die net een item had gepresenteerd over diversiteit. Het leidde tot een grap van beurscommentator Kees, die vlak daarna werd weggeknipt.

Transgendergrap

Na het item over diversiteit, sprak presentator Thomas grappend: “Dan gaan we naar een witte man van middelbare leeftijd: Kees de Kort, macro-econoom en BNR-economiecommentator, goedemiddag.”

Kees vervolgens: “Dag Thomas.”

Thomas: “Ja, ik weet niet of jij nog wel goed zit in dit programma. Diversiteitseisen…”

Kees: “Ik hoor wel wanneer ik vervangen word door een zwarte transgender, Thomas.”

Weggeknipt

Een relatief onschuldige grap, maar volgens BNR toch te aanstootgevend om deze niet weg te knippen uit de na de uitzending verschenen podcast. Wie de podcast terugluistert, hoort dat de passage ‘door een zwarte transgender’ eruit is gehaald. “Woke-censuur”, stelt Roderick Veelo in de podcast TPO Podcast.

TPO Podcast ontdekte het wegknippen van de transgendergrap. Het fragment kunt u terugluisteren via onderstaande Twitter-post van The Post Online:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen