3FM-dj wil zich live op radio laten vaccineren tegen corona

Frank van der Lende overweegt om zich live op de radio te laten vaccineren tegen het coronavirus, zodra het vaccin voor hem beschikbaar is. Dat laat de presentator van NPO 3FM weten op Twitter.

Frank van der Lende © Hans-Peter van Velthoven

De bereidheid onder jongeren om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus neemt af, vanwege de angst voor mogelijke bijwerkingen op de lange termijn. Frank van der Lende denkt dat hij jongeren mogelijk positief kan beïnvloeden door zich live on air te laten vaccineren. “Goed voorbeeld, doet goed volgen”, zegt hij.

Goed idee

De radiomaker legt het voor aan zijn volgers. “Zal ik mij live op de radio laten inenten met ‘t vaccin als ik aan de beurt ben?”, vraagt Frank. Maar liefst 72 procent van de mensen antwoordt bevestigend, 28 procent zegt nee. De meerderheid vindt het dus een goed idee van Frank.

“Wanneer denk je aan de beurt te zijn dan?”, vraagt Qmusic-muziekbaas Rob Ester aan Frank.

Radio Veronica-sidekick Rick Romijn: “Eerst de marktleider.”

Waardevol?

Sommige volgers vragen zich af of dit plan van Frank wel iets toevoegt. “Wat is de waarde er van om dit op deze manier te doen Frank? Gaan de mensen die er niet in geloven dan wel ineens geloven in het vaccin?”, zegt ene Bart.

Frank: “Misschien.”

Bart: “Weet je Frank, misschien heb je gelijk. Helaas zijn er zoveel mensen die in hun eigen werkelijkheid vast zitten is het de vraag maar of je ze er echt uit kan krijgen op die manier.”

Poll

De bewuste poll op Twitter:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen