Martijn Koning wijt RTL-debacle aan zijn poepende kat

Een jaar na zijn oudejaarsdebacle op RTL 4, onthult Martijn Koning eindelijk waarom hij destijds zo uit vorm was. Vlak voor de tv-opnames scheet zijn kat de hele badkamer onder. Dat onthult de cabaretier in het AD.

Martijn Koning © RTL

Voor de allereerste keer mocht Martijn Koning vorig jaar de oudejaarsconference maken voor RTL 4. Het ontaardde in een totale ramp: niet alleen was de cabaretier volgens kijkers totaal niet grappig, ook leverde hij met 537.000 kijkers een horrorscore af. Nog altijd wordt de komediant achtervolgd door dit oudejaarsdrama.

Poepende kat

Bijna een jaar na dato onthult Martijn waarom hij totaal niet grappig was. De uren voorafgaand aan de opnames in theater De Meervaart in Amsterdam verliepen verschrikkelijk, aldus de cabaretier. “Vlak voordat ik weg moest om de oudejaarsconference op te nemen, scheet mijn kitten van een paar maanden oud – Kevin Costner heet­­-ie – de hele badkamer vol.”

Het was volgens Martijn enorm ranzig. “Alles zat onder, van de muren tot de wasbak. Dat kon er ook nog wel bij.”

Martijn was echt helemaal over de zeik door zijn schijtende kitten. “De taxi stond al voor mijn huis. Voordat ik instapte, heb ik eerst tien minuten zitten janken.”

Licht en geluid

Het was niet alleen zijn poepende kitten, maar ook de mensen van het licht en geluid, moppert Martijn verder. “Er was van alles aan te merken op het licht, de montage en de techniek. Daarin zijn verkeerde beslissingen genomen. Maar ik kan nu wel naar anderen gaan wijzen, uiteindelijk ben ik degene die dat beter had moeten regelen.”

“Ik voel me voor 80 procent artiest, voor 20 procent zakenman. Ik moet wat aan die verhouding doen. Wat dat betreft is die oudejaarsconference een harde maar wijze les geweest”, besluit hij in het AD.

Revanche

Recentelijk liet Martijn nog weten dat hij graag revanche zou willen nemen en voor de tweede keer een oudejaarsconference zou willen maken. “Als ze het nu zouden vragen, zou ik het dit jaar nog doen.”

Voor dit jaar heeft RTL Guido Weijers ingehuurd, die RTL 4 in het verleden hoge kijkcijfers heeft bezorgd op de laatste dag van het jaar.

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen