Dennis Schouten loopt huis Thierry Baudet binnen: gaat dit te ver?

Dennis Schouten is vanochtend tijdens zijn rubriek in de radioshow van Wilfred Genee het grachtenpand van Thierry Baudet binnengelopen. Gaat dit te ver? Pim Sedee van Telegraaf TV vindt van wel.

Wilfred Genee en Dennis Schouten Beeld: YouTube

Voor de radiovariant van Veronica Inside rijdt Dennis Schouten in alle vroegte het hele land door om bekende mensen op hun privé-adres te verrassen met een VI-badjas. Ditmaal was Thierry Baudet aan de beurt, die volop in het nieuws is vanwege zijn vertrek als Forum voor Democratie-leider. “Ik heb aangebeld. Oh, er gaat ineens een deur open. Ik kan de trap omhoog. Is dit spannende radio of niet?”, riep Dennis.

Dennis treft buurvrouw

Eenmaal boven loopt Dennis de buurvrouw van Thierry tegen het lijf in het huis van de politicus: “Hallo? Oh sorry, ik kom voor meneer Baudet.”

Al fluisterend reageert de buurvrouw: “Ik dacht dat u de post was.”

Dennis: “Woont meneer Baudet hier niet dan?”

Buurvrouw: “Die is nu niet bereikbaar.”

Dennis: “U bent nu in zijn woning?”

Buurvrouw: “Ja, maar hij is nu niet bereikbaar. Gaat u maar naar buiten.”

Bent u zijn moeder?

Dennis Schouten: “Bent u zijn moeder?”

Buurvrouw: “Ik ben de buurvrouw.”

Dennis Schouten: “Hoe gaat het met hem?”

Buurvrouw: “Daar doe ik nu geen uitlatingen over.”

Dennis Schouten vervolgens tegen Wilfred Genee in de studio: “Dit was een heel raar gesprek jongens. De deur ging open en toen kwam er een vrouw van een jaar of vijftig in ondergoed naar beneden. Dat is dus de buurvrouw van meneer Baudet, maar ze was wel in zijn woning. Ik mocht niet verder komen, ze stuurde me echt terug. Ze sprak namens Thierry.”

Inbreuk op privacy

Tv-kenner Rob Goossens van De Telegraaf en RTL Boulevard vindt het heel grappig. “Dennis Schouten die met een Veronica-badjas in zijn handen tegen de schaars geklede buurvrouw van Thierry Baudet aanloopt. Ik hoop dat ze bij Powned weten wat ze weggooien!”, twittert hij.

Zijn Telegraaf-collega Pim Sedee is een stuk kritischer. “Ik vind het eerlijk gezegd gewoon een inbreuk op privacy als iemand niet eens meer rust heeft in zijn eigen woning. Niet meer dan dat. Dat aanbellen steeds, gewoon niet doen.”

‘Niet zo’n drama’

Rob daarop: “We zijn geen Groot-Brittannië waar iedereen maar de hele tijd aanbelt. Thierry wordt bovendien voor zijn eigen veiligheid goed in de gaten gehouden. Dan is een keer aanbellen niet zo’n drama imho, ook al was het hier niet de bedoeling hier om open te doen voor een verslaggever.”

Ook Story-baas Guido den Aantrekker vindt het wel geestig: “Ik zou ‘m meteen inhuren 😂.”

Het fragment kunt u hier bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen