‘Edwin Evers-achtige megasalarissen verleden tijd in radioland’

Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om Edwin Evers-achtige megasalarissen betaald te krijgen in de Nederlandse radiomarkt. Dat zegt de voormalig radioster zelf in gesprek met BNR Nieuwsradio.

Edwin Evers © Radio 538

Er is altijd veel te doen geweest om het megasalaris van Edwin Evers. In 2000 stapte de radiomaker over van 3FM naar Radio 538 voor een jaarsalaris van 1,2 miljoen gulden per jaar, maar in de laatste jaren lag dat bedrag volgens de Quote tussen de 1 en 3 miljoen euro. Volgens de Story ging het zelfs om 4 miljoen euro per jaar.

Rijk geworden

Hoeveel het precies is, wil Edwin niet zeggen. Wél wil hij kwijt dat hij er rijk van is geworden. “Dat is mij inderdaad gelukt. Daar moet ik eerlijk en open over zijn. Dat heeft natuurlijk te maken met het succes van het radioprogramma en de overstap naar een commercieel station, die daar uiteindelijk heel veel geld aan verdiend hebben. Nou ja, daarvan kwam een gedeelte ook bij mij terecht, ja.”

Het meeste geld blijft ook veilig op zijn bankrekening staan. “Ik ben niet zuinig, maar ik draag ook geen horloges van duizenden euro’s en koop niet voor duizenden euro’s kleding. Ik smijt het niet over de balk”, vertelt hij in het programma Ask Me Anything op BNR Nieuwsradio.

Nu niet meer mogelijk

Het salaris dat hij jarenlang pakte bij Radio 538, is tegenwoordig ondenkbaar, denkt Edwin. “Ik denk dat die tijd is geweest. Het probleem is dat het heel moeilijk is om in het huidige radiolandschap het verschil te maken, ook omdat je tijd moet krijgen. Het kost heel veel tijd om iets op te bouwen.”

Radio wordt ook wel ‘slow business’ genoemd. “Die tijd moet je sowieso krijgen en dan moet je nog het verschil kunnen maken. Het verschil tussen een marktaandeel van 10 en 18 procent is een groot verschil. Voor commerciële radiostations is dat interessant, want daar zitten de advertentie-inkomsten en daar kun je geld verdienen.”

“Dan kun je op een gegeven moment als radiomaker wellicht andere eisen op tafel leggen of een ander salaris onderhandelen. Om dat verschil te maken in radio is op dit moment heel lastig.”

Podcast

Het programma Ask Me Anything op BNR Nieuwsradio:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen