Jeroen Pauw is alweer 60 jaar: ‘Of ik over the hill ben?’

Je zou het niet zeggen, maar Jeroen Pauw is in de zomer alweer 60 jaar geworden. Door het stoppen met zijn dagelijkse talkshow is hij in één klap een stuk minder relevant geworden op tv. Is de presentator over the hill?

Jeroen Pauw Foto: BNNVARA

Zelf vindt Jeroen Pauw van niet, zegt hij in gesprek met de Televizier. “Nee, ik sta er bovenop. Financieel gezien hoef ik niet per se meer te werken, maar ik peins niet over stoppen. Ik denk soms bij mensen die al wel zijn gestopt: wat is dan nu precies je leven? Ik vind het allemaal nog veel te leuk.”

Fragiel

Toch heeft Jeroen het niet helemaal zelf meer in de hand: nu hij ouder wordt neemt de kans op fysieke ongemakken ook toe. “Ik realiseer me wel hoe fragiel het is, hoor. Dat het fysiek over een paar weken zomaar anders kan zijn. Ik tel echt mijn zegeningen”, zegt de presentator daar zelf over.

De NPO-ster herinnert zich nog hoe oud hij mensen van zestig altijd vond. “Een jaar of tien geleden werd een collega zestig. Ik vond dat zielig, echt erg. Nu is een goede vriendin ongeneeslijk ziek. Een veertiger, ze heeft nog maar kort. Dus een beetje koket doen over mijn leeftijd, nee.”

Gezegend

Jeroen heeft geen last van een end-of-life crisis, waarvan sommige mensen last krijgen als ze hun pensioen naderen. “Het is ook niet echt meer een onderwerp omdat in mijn vriendenkring zo’n beetje iedereen de zestig aantikt. En weet je, ik ben gezegend met een heel goede gezondheid.”

“Ik heb een leesbril, dat is het eigenlijk wel. Ik voel me niet minder dan toen ik veertig was.”

Momenteel is Jeroen op de buis met het programma Pauw Komt Binnen. Daar keken gisteren 928.000 mensen (21 procent) naar op de late avond van NPO 1, een regelrecht kijkcijfersucces.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen