Renze Klamer: ‘NOS-directeur hekelt Fidan Ekiz’

NOS-directeur Marcel Gelauff liegt als hij zegt dat het boycotten van De Vooravond niets te maken heeft met presentatrice Fidan Ekiz. Dat heeft haar co-host Renze Klamer gezegd op NPO Radio 2. Journalisten van de NOS mogen niet aanschuiven in De Vooravond, omdat het programma ’te opiniërend’ zou zijn. Volgens Fidan werd de boycot afgekondigd nadat ze het proces tegen Geert Wilders in haar talkshow een ‘politiek proces’ had genoemd. Dat beaamt Renze nu.

Fidan heeft de NOS-boycot bewust naar buiten gebracht, vertelt Renze. “Het was wel een beetje bewust. Escalatie was de laatste… We willen gewoon af en toe ook NOS’ers aan tafel. Ze zijn natuurlijk niets verplicht, maar aan andere talkshows schuiven ze wél met regelmaat aan.”

Het komt van Marcel Gelauff af, weet hij. “Bij ons is het al een paar keer voorgekomen dat er iets gepland stond, maar dat het door Marcel Gelauff werd teruggetrokken. Dat voelt dan gewoon een beetje oneerlijk, zeker als hij zegt dat het niets met Fidan te maken zou hebben, terwijl het toch wel vrij duidelijk is als je kijkt naar hoe het gelopen is dat het wél met Fidan te maken heeft.”

Als de NPO Radio 2-dj dat in twijfel trekt, zegt Renze: “Nou, dat denk jij, maar de NOS’ers werden van het bord geschrapt nadat Fidan het had over het Wilders-proces. Daarvoor stonden ze al ingetekend om te komen, daarna kwamen ze ineens niet.”

Marcel praat gewoon onzin, vervolgt hij. “Dan zegt hij: ‘We kijken altijd eerst hoe een talkshow zich ontwikkelt’, maar bij de vriendelijke collega Margriet van der Linden zaten er in aflevering tien al drie NOS-correspondenten aan tafel.

Fidan wordt met haar Wilders-uitspraken wel gesteund door hun eigen omroep, weet Renze. “Dit was niet helemaal ongepland. Het was met goedkeuring van de eindredactie en BNNVARA. Ze floept er wel eens wat uit, maar in dit geval was het afgestemd.”

Lees ook:
Fidan Ekiz: ‘NOS legt journalisten Vooravond-verbod op’ (gisteren)
NOS bevestigt boycot De Vooravond: ‘Te opiniërend’ (gisteren)
Mustafa Marghadi zet De Vooravond op zwarte lijst (gisteren)
Fidan Ekiz: ‘NOS begon boycot na Wilders-uitspraken’ (gisteren)
Niet alleen NOS, maar ook DENK boycot De Vooravond (vandaag)

Foto: BNNVARA, NOS

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen