Renze Klamer: ‘NOS-directeur hekelt Fidan Ekiz’

NOS-directeur Marcel Gelauff liegt als hij zegt dat het boycotten van De Vooravond niets te maken heeft met presentatrice Fidan Ekiz. Dat heeft haar co-host Renze Klamer gezegd op NPO Radio 2. Journalisten van de NOS mogen niet aanschuiven in De Vooravond, omdat het programma ‘te opiniërend’ zou zijn. Volgens Fidan werd de boycot afgekondigd nadat ze het proces tegen Geert Wilders in haar talkshow een ‘politiek proces’ had genoemd. Dat beaamt Renze nu.

Fidan heeft de NOS-boycot bewust naar buiten gebracht, vertelt Renze. “Het was wel een beetje bewust. Escalatie was de laatste… We willen gewoon af en toe ook NOS’ers aan tafel. Ze zijn natuurlijk niets verplicht, maar aan andere talkshows schuiven ze wél met regelmaat aan.”

Het komt van Marcel Gelauff af, weet hij. “Bij ons is het al een paar keer voorgekomen dat er iets gepland stond, maar dat het door Marcel Gelauff werd teruggetrokken. Dat voelt dan gewoon een beetje oneerlijk, zeker als hij zegt dat het niets met Fidan te maken zou hebben, terwijl het toch wel vrij duidelijk is als je kijkt naar hoe het gelopen is dat het wél met Fidan te maken heeft.”

Als de NPO Radio 2-dj dat in twijfel trekt, zegt Renze: “Nou, dat denk jij, maar de NOS’ers werden van het bord geschrapt nadat Fidan het had over het Wilders-proces. Daarvoor stonden ze al ingetekend om te komen, daarna kwamen ze ineens niet.”

Marcel praat gewoon onzin, vervolgt hij. “Dan zegt hij: ‘We kijken altijd eerst hoe een talkshow zich ontwikkelt’, maar bij de vriendelijke collega Margriet van der Linden zaten er in aflevering tien al drie NOS-correspondenten aan tafel.

Fidan wordt met haar Wilders-uitspraken wel gesteund door hun eigen omroep, weet Renze. “Dit was niet helemaal ongepland. Het was met goedkeuring van de eindredactie en BNNVARA. Ze floept er wel eens wat uit, maar in dit geval was het afgestemd.”

Lees ook:
Fidan Ekiz: ‘NOS legt journalisten Vooravond-verbod op’ (gisteren)
NOS bevestigt boycot De Vooravond: ‘Te opiniërend’ (gisteren)
Mustafa Marghadi zet De Vooravond op zwarte lijst (gisteren)
Fidan Ekiz: ‘NOS begon boycot na Wilders-uitspraken’ (gisteren)
Niet alleen NOS, maar ook DENK boycot De Vooravond (vandaag)

Foto: BNNVARA, NOS

41 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
😷Paulus
oktober 25, 2020 18:46

😷Rita verdonk riep destijds: Niet links, niet rechts maar recht doorzee. Ik denk 🤔als deze twee het hadden toegepast, dan hadden ze dit hele gezeik niet. Het is nu tever doorgeschoven, jammer.

Gast
Willie
oktober 25, 2020 12:11

Jos heeft het allemaal niet zo goed begrepen, niet meedoen met grote mensenpraat Jos, daar ben je net te dom voor.

Gast
Marco
oktober 25, 2020 10:52

Weggaan? Dass gelauffen die doch nicht?

Gast
Jos
oktober 24, 2020 13:15

Top vrouw zo doorgaan niet monddood laten maken door dat linkse tuig

Gast
Thierry Baudet
oktober 24, 2020 12:35

JACONDA MI CASA DE EBRU UMAR KELOD DI FAKA MI ZOGHIRUANI DI TE AS KILNON.

Gast
Statisticus
oktober 24, 2020 11:27

Echt Links@ Klopt. Ze zijn ook elitair, wat je rechts kunt noemen en ze weten totaal niet wat de gewone burger denkt. Ze zijn vooral geïnteresseerd in elke scheet dieTrump laat en realiseren niet dat Biden minstens zo conservatief en vrouwonvriendelijk is. Er wordt meer over derdewereldland VS met hun racistentaaltje bericht dan over Europa.

Gast
ano@niem.nl
oktober 24, 2020 11:25

We weten dat de NOS directeur uiterst links is en daar zijn mensen op uitzoekt. Het journaal zit er vol van en is op zich zelf opiniërend door het nieuws op een bepaalde manier te brengen. Iets positiefs over Trump krijg je in het NOS journaal niet te zien. Over Wilders praat men altijd laatdunkend en met hoon. Het is nooit: Wilders stak er bovenuit door nog eens dit of dat te zeggen.

De NOS moet zelf eens het boetekleed aantrekken. En een boycot op een praatprogrammma stinkt.

Gast
Henry
oktober 24, 2020 08:47

Fidam is een topvrouw en die Gelauff een onderkruipsel

Gast
Claudia B.
oktober 24, 2020 08:36

Zojuist mijn lidmaatschap van de NPO opgezegd.

Gast
L. Koopmans
oktober 24, 2020 08:32

Best onthullend dat BNN VARA het proces Wilders ook een politiek proces vindt.

Gast
Johan
oktober 24, 2020 08:16

Gelauff moet gewoon oprotten. Die man blijft maar falen.

Gast
annoniemus
oktober 24, 2020 06:42

Bij de NPO zitten louter NSB’ers en nieuwsverdraaiers , het word tijd dat dat zooitje opgeruimd word !

Gast
Televisieman
oktober 24, 2020 01:07

@echt links, ben je boos? Pluk een roos. Zet m op je hoed. Dan ben je morgen weer goed. Met je kinderachtige gescheld.

Gast
Echt links
oktober 23, 2020 23:20

Nitwit Gelauff met zijn jaren zestig Aartstaartjeshaar en dito Hans Wiegelbril is steken in de autoritaire conservatieve jaren vijftig. Hij kan niet tegen kritiek en is oerdom en meent dat kijkers nog dommer zijn. Als hij en zijn ultrarechts knipmespersoneel werkelijk bang zijn dat ze lastiggevallen worden als onverlaten een NOS-satellietwagen zien, dan ga je niet overal rondbazuinen dat je het logo van de wagens haalt. Amokmakers kijken ook tv, anders waren ze niet zo kritisch op de racistische NOS. Dus dit werkt contra-productief. Dat ze kritiekloos geen vragen stellen bij de vraag of het een politiek Wildersproces is, is op zijn minst amateuristisch. Dat ze zo kinderachtig reageren op deze bewering van Ekiz suggereert juist dat zij wel een onderdeel zijn van de gevestigde allesbehalve objectieve orde.

Gast
Smerig Zwijntje Geronimo
oktober 23, 2020 22:53

Ik zie Gellauff weleens in de supermarkt en denk dan: jij laat de wereld niet mooier achter dan je hem aantrof. Een Turkse vriend spreekt schande van hem en hij stelt dat hij in zijn land van afkomst door zijn totale gebrek aan schaamte zeer goed zou passen.

Gast
Joe Banana
oktober 23, 2020 21:27

Vanaf maandag moeten de kijkbuisverslaafden het doen met M, een dame met een lelijke vetkuif, die graag afrekent met alle verworvenheden die onze voorouders zorgvuldig opgebouwd hebben.

Gast
Pipo de Kloon
oktober 23, 2020 20:45

Gelauff is weliswaar geen dikkedeur, maar wel zo gek als een looie deur.

Gast
PJV
oktober 23, 2020 20:43

Trump 2020!!!!

Gast
Klazien, Klazien mag ik je disclaimer even zien
oktober 23, 2020 20:43

Ik ben het absoluut niet eens met Geert Wilders, de PVV, de nazi’s, de fascisten, xenofoben, islamofoben, Donald Trump, Nigel Farage, Marine LePen en Bolsonaro maar Renze Klamer heeft wel een punt. Eén punt maar, want er zou niet de indruk mogen ontstaan, dat ik vind dat het aan de berichtgeving van de NOS ligt.
By the way, ik vergat nog even in het rijtje hierboven Thierry Baudet, meester Hiddema en Leon de Winter te noemen. Er zou anders de indruk kunnen ontstaan, dat ik het ook maar op 1 punt met ze eens ben, maar Renze Klamer heeft toch nog steeds een punt.

Gast
Simon Dekker
oktober 23, 2020 20:36

Marcel Gelauff, WÉG MET DIE MAN!

Gast
Garry glamour
oktober 23, 2020 20:34

Ook ik denk dat het proces tegen Wilders een politiek proces is , en ik sluit nog steeds niet uit dat moord op Pim Fortuin mogelijk is gemaakt met hulp van wat hoge ambtenaren , ik kan het alleen niet bewijzen .
Nee ik ben GEEN complotdenker .
De manier waarop Folkerd van der Graaf werd en word beschermd roept bij mij veel vraagtekens op .
Fidan heeft een mening en die mag ze hebben , net als Margriet , alleen zij verkondigd die een uur lang .

Gast
Leo Leuteraar
oktober 23, 2020 20:23

Niks mis mee met Duits. Beetje meer vaderlandsliefde en plichtsbesef zou welkom zijn in plaats van dat bange, zielige en heulende deemoed. Geklooi met dat virus, allochtonen die de boel leegroven en de macht opeisen. Lieve breekbare meisjes op tv die het allemaal zo náár vinden maar wel een linkse wethouder zijn of zoiets.

Gast
allochtoon
oktober 23, 2020 19:52

Gelauff klingt Duits. Befehl ist Befehl is Duits

Gast
De fanclubdirecteur van Art
oktober 23, 2020 19:08

Dhr. Gelauff is de Arie Boomsma van de NOS.

Gast
Marco
oktober 23, 2020 19:01

@ Kuis

ben het er helemaal mee eens. Arjan Noorlander is geen kritisch journalist, maar praat mee met de politici en vertelt wat de politici willen dat hij vertelt. Ik erger me er ook vaak aan, ik zie ‘m altijd in het NOS journaal en hoor hem dan de politici napraten zonder ook maar een kritische noot. Dat is geen journalistiek.

Gast
Kuis
oktober 23, 2020 18:44

Je ziet het ook aan Arjan Noorlander als hij weer z’n weekgesprekje heeft met Rutte vrijdag avond.
Arjan probeerd dan heel erg de indruk te wekken dat hij kritisch is, en Rutte speelt het spelletje mee.
Uiteindelijk weet je aan het begin van het gesprek net zo veel als aan het einde.

DAT is de NOS.

Gast
Help
oktober 23, 2020 18:33

De moeder van Patrick Lodiers (BNN) meldde vandaag:
“Herten moeten ze afschieten. er zijn er teveel”.
Patrick was het daar helemaal mee eens !!!!!!!

Dan: “De banken gaan u niet redden”
Kijk eens op Youtube naar “Een oorlog reeds verloren” en lees wat er met de euro gaat gebeuren. Of blijf als een schaap onder de dekens.

Gast
Solaris
oktober 23, 2020 18:12

Gelauff belichaamt in alles wat er mis is met de NPO: links bevooroordeeld, minzaam, huichelachtig en vol met dedain richting alles iedereen die zijn wereldbeeld niet deelt. Wedden dat hij zelf in een roomblanke buurt woont?

Gast
arjo
oktober 23, 2020 18:11

Die Gelauff zou in de bak moeten zitten.
Hij geeft die 1 miljard, die de NPO krijgt, op een subjectieve manier uit.
Alleen politiek correcte linkse programma’s terwijl de wet totaal iets anders zegt.
Hoogste tijd voor Rutte om dit te veranderen.

Gast
Gerda
oktober 23, 2020 17:57

Renze is een huichelaar, wat een gluiperd..

Gast
LLRV
oktober 23, 2020 17:51

@Karbonade

Nou ik hoor Renze het niet opnemen voor Fidan. Hij zat er ook steeds naast haar met zijn blik strak naar beneden zijn ballen te zoeken terwijl Fidan wel de ballen had om noodzakelijke uitspraken te doen. Hij benoemd nu de feiten. Wil natuurlijk liever spraakmakende gasten aan zijn/hun tafel. Hey dit is Hilversum, hij denkt aan zijn carrière en ook aan zijn carrière en natuurlijk ook aan uhh zijn carrière.

Had hij niet liever met Margriet (in de VS beter bekend onder de afkorting M) willen presenteren? Kneiterlinks, geen gezeik met de baas en alle salonsocialisten schuiven graag aan.

Akwasi raaskalt wat en Renze roept: Helder!

Gast
Frank van Delden
oktober 23, 2020 17:40

Richard, nog wel.

Gast
Richard
oktober 23, 2020 17:36

Kleine correctie: Gelauff is geen directeur maar hoofdredacteur.

Gast
Matthijs Zelf.
oktober 23, 2020 17:29

Fidan Ekiz ze is scherp en ook nog een mooie meid.

Gast
Dorine
oktober 23, 2020 17:27

Ben absoluut niet een fan van Wilders, maar…..het heeft best veel weg van een politiek proces. Super collegiaal van Renze!!!
De NOS heeft wellicht goede connecties met de huidige regering!

Gast
Frans
oktober 23, 2020 17:22

We willen gewoon af en toe ook NOS’ers aan tafel. Wat is een NOS’er zonder framing ???

Gast
Karbonade
oktober 23, 2020 17:22

Goed dat Renze het opneemt voor Fidan.
‘Wonderboy’ van de PO Renze Klamer die nu al de confontratie aangaat met de zelfingenomen ar r0gante NOS dinosaurus Marcel Gelauff.

Gast
Barbara
oktober 23, 2020 17:18

Zo’n man die altijd een kammetje in de binnenzak van zijn colbertje heeft.

Gast
Fliperdeflap
oktober 23, 2020 17:13

Ach ja Gerlauf, de belichaming van hoe gereformeerd, zich presenteer. Heel enge en gevaarlijke man. Heeft boekjes gelezen van een man met een korter been. Die zei in die tijd ook, “als je de leugen maar vaak genoeg herhaal, wordt het vanzelf een waarheid”!

Gast
Juist
oktober 23, 2020 17:12

Die Gelauff zou een broer van stasi Arie kunnen zijn.

Gast
Marcel
oktober 23, 2020 17:05

#GELAUFFRAUS!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen