NU.nl verdedigt kijkcijferblunder: ‘SKO is autoriteit’

De mediaredactie van NU.nl verdedigt zijn enorme kijkcijferblunder van vanochtend. Ze vaarde blind op de foutief gepubliceerde kijkcijfers, omdat Stichting KijkOnderzoek (SKO) zo’n autoriteit is. Dat laat de nieuwssite weten. De kijkcijferkastjes waren vanochtend helemaal van slag af. De kijkcijfers op de SKO-site waren overduidelijk foutief: de scores van tv-hits als Beste Zangers en Chateau Meiland waren gehalveerd, terwijl de vooravond van SBS 6 ineens boven de miljoen zat.

Iedereen zag het, behalve de nog slapende mediaredactie van NU.nl. ‘Kijkcijfers Chateau Meiland en Beste Zangers gehalveerd’, kopte de nieuwssite bloedserieus.

Een blunder van jewelste, vinden ze eigenlijk ook wel bij NU.nl. “De kijkcijfers van donderdag werden verkeerd gepubliceerd en zo leek het alsof Chateau Meiland ineens nog maar de helft van de kijkers wist te bekoren. NU.nl had natuurlijk moeten zien dat dat niet het geval kón zijn, maar ja, SKO is een autoriteit en als de RVD meldt dat er iets is met de koning betwist je dat ook niet.

Inmiddels heeft NU.nl zijn berichtgeving hersteld. “Nederland blijkt, gelukkig voor de familie Meiland, toch nog lang niet uitgekeken op hun capriolen.”

Eind goed, al goed, toch? Nou, niet helemaal. NU.nl voelt zich kennelijk toch wel een beetje in het hemd gezet door SKO. “De discussie over kijkcijfers is weer heter dan ooit: want is de manier van berekenen niet toch te ouderwets en wordt het tijd voor een nieuwe autoriteit?“, bitcht de nieuwssite.

Foto: SKO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen