NU.nl verdedigt kijkcijferblunder: ‘SKO is autoriteit’

De mediaredactie van NU.nl verdedigt zijn enorme kijkcijferblunder van vanochtend. Ze vaarde blind op de foutief gepubliceerde kijkcijfers, omdat Stichting KijkOnderzoek (SKO) zo’n autoriteit is. Dat laat de nieuwssite weten. De kijkcijferkastjes waren vanochtend helemaal van slag af. De kijkcijfers op de SKO-site waren overduidelijk foutief: de scores van tv-hits als Beste Zangers en Chateau Meiland waren gehalveerd, terwijl de vooravond van SBS 6 ineens boven de miljoen zat.

Iedereen zag het, behalve de nog slapende mediaredactie van NU.nl. ‘Kijkcijfers Chateau Meiland en Beste Zangers gehalveerd’, kopte de nieuwssite bloedserieus.

Een blunder van jewelste, vinden ze eigenlijk ook wel bij NU.nl. “De kijkcijfers van donderdag werden verkeerd gepubliceerd en zo leek het alsof Chateau Meiland ineens nog maar de helft van de kijkers wist te bekoren. NU.nl had natuurlijk moeten zien dat dat niet het geval kón zijn, maar ja, SKO is een autoriteit en als de RVD meldt dat er iets is met de koning betwist je dat ook niet.

Inmiddels heeft NU.nl zijn berichtgeving hersteld. “Nederland blijkt, gelukkig voor de familie Meiland, toch nog lang niet uitgekeken op hun capriolen.”

Eind goed, al goed, toch? Nou, niet helemaal. NU.nl voelt zich kennelijk toch wel een beetje in het hemd gezet door SKO. “De discussie over kijkcijfers is weer heter dan ooit: want is de manier van berekenen niet toch te ouderwets en wordt het tijd voor een nieuwe autoriteit?“, bitcht de nieuwssite.

Foto: SKO

18 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Statisticus
oktober 24, 2020 11:37

Deep throat @
Het probleem is dat activisten, vooral als ze gekleurder en of vrouw zijn, zelden worden tegengesproken omdat men bang is voor racist of seksist uitgemaakt te worden. Men voert daarom slaafs alle domme racistische eisen in zonder zelf objectief onderzoek te doen. Waardoor juist nog meer onbegrip en racisme ontstaat.

Gast
Jaap Aap
oktober 24, 2020 08:04

Tsjonge, wat erg zeg… Ik ben de rest van de dag van slag hierdoor… Poeh poeh poeh, wat een ongelooflijk beladen nieuws…

Gast
Televisieman
oktober 24, 2020 01:13

Ga lekker verder met je huilie huilie achter de keyboard Deep Throat. Met je verordonneerd. Je bent zelf verordonneerd.

Gast
Deep throat
oktober 23, 2020 23:33

Nitwit Nu.nl leeft in parallelle fantasiewereld. Zij denken dat blanken wit zijn en Afrikanen zwart. Dat heeft ooit een racistisch activistengroepje hun op autoritaire wijze verordonneerd.

Gast
Nuchtere Nederlander
oktober 23, 2020 23:27

Al die discutabele cijfers zijn totaal niet interessant voor het publiek. En als ze zouden kloppen zijn ze alleen nuttig voor adverteerders, programmamakers en de omroepen.

Gast
Smerig Zwijntje Geronimo
oktober 23, 2020 22:57

Inderdaad Ziggo en KPN, de twee oligopolisten in de kabelmarkt zouden heel goed de ‘autoriteit’ van dit misselijke clubje kunnen doorbreken. Hoeven ze ook geen onwelgevallige cijfers meer te corrigeren. Sterker nog, dan kan de stekker eruit.

Gast
André
oktober 23, 2020 21:19

Ik denk dat Ziggo veel meer betrouwbare kijkcijfers zou kunnen leveren. Waarschijnlijk wachten ze met de verkoop van deze getallen tot de digitalisering compleet is?

Gast
Misutoria
oktober 23, 2020 19:43

Mainstream media is niks anders dan een doorgeefluik bestaande uit laag begaafde mensen die totaal niet weten hoe de wereld echt in elkaar steekt.

Gast
Hans Schoen
oktober 23, 2020 19:23

Fout is menselijk.

Gast
Piet Grijs (zoon van Klaas de Wit en Jannie de Zwart)
oktober 23, 2020 18:42

SKO manipuleert de hele boel bij elkaar. In opdracht van de NPO. Vandaag werden per ongeluk de echte kijkcijfers gepresenteerd. De afwijkingen waren verbluffend. De SKO heeft haar gezag in 1 klap kwijt gespeeld.

Gast
Erwin
oktober 23, 2020 17:40

De SKO loopt 20 jaar achter. Ongelooflijk dat hier de hele mediawereld aan hangt, duiznden mensen op straat staan als die kastjes X of Y roepen én Mediacourant minstens 500 berichten per jaar baseert op die onzin.

Gast
®oge®
oktober 23, 2020 17:35

Nu.nl = copy / paste
Stelletje lutsers.

Gast
Puber
oktober 23, 2020 17:27

Typisch MC-Nederlands: Ze vaarde blind …

Weer zo’n MC-loser die zijn taalkwaliteiten schromelijk overschat.

Gast
Matthijs Zelf.
oktober 23, 2020 17:25

Waar mensen werken worden fouten gemaakt.

Gast
Ron
oktober 23, 2020 17:02

Dat is typisch zo’n drogreden als het vertrouwen op de RIVM cijfers ‘omdat het zo’n autoriteit’ is….Zo rolt Nu.nl dus. Duidelijk.

Gast
Jantje
oktober 23, 2020 16:51

Ja dat is dus precies wat ik vanmorgen ook al schreef. Ze zijn zo bezeten van bronnen checken maar hebben 0 algemene ontwikkeling. Het zijn allemaal van die types die zich eigenlijk helemaal niet interesseren voor nieuws en thuis alleen Netflix kijken. Te jong, te Amsterdams, te laag opgeleid (school voor de journalistiek)
Als je op een media redactie werkt moet je helemaal bezeten zijn van media. Dan zet je je wekker op de kijkcijfers, dan volg je alles. Onmogelijk dat je dan nog dit soort fouten maakt al zeggen 10 bronnen hetzelfde.

Gast
aef
oktober 23, 2020 16:47

Als je dit niet ziet dan heb je echt geen verstand van kijkcijfers.
Programma’s die 10x zoveel scoren of ineens massaal halveren….

Gast
Youp
oktober 23, 2020 16:36

Zeg heel veel over de slaven van Nu.nl
Denken hoeft niet meer zelf, je loopt gewoon achter de autoriteiten aan.
Blinde linkse schapen van de main stream media.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen