Niet alleen NOS, maar ook DENK boycot De Vooravond

Niet alleen de NOS, maar ook de politiek leider van DENK, Farid Azarkan, boycot het programma De Vooravond. Hij vindt de meningen van host Fidan Ekiz verwerpelijk. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Journalisten van de NOS mogen niet aanschuiven in De Vooravond, omdat het programma ’te opiniërend’ zou zijn. Volgens Fidan trok de omroep zijn journalisten terug, nadat ze het proces tegen Geert Wilders omschreef als een ‘politiek proces’. Dat was ook voor DENK de druppel.

Farid begrijpt heel goed dat de NOS dit te ver vond gaan. Hij vindt dat de omroep een goed besluit heeft genomen.

De politicus laat weten: “Ik schuif ook niet aan sinds Fidan Ekiz het proces tegen Wilders wegzet als politiek proces en mensen die het niet met haar eens zijn uitscheldt voor nazi.”

Fidan gaat daarmee te ver, vindt Farid. “Dan zet je onze rechtstaat te kakken en je hitst mensen op. Oneerlijk en onverantwoord. Verstandig dat de NOS niet aanschuift.

Veel mediaprominenten steunen De Vooravond in hun beklag over de NOS. Ze vinden het frappant dat NOS-gezichten wél mogen aanschuiven bij de linkse talkshows M en De Wereld Draait Door, maar niet bij De Vooravond.

Zo liet BNNVARA-ster Tim Hofman weten: “DWDD was niet minder opiniërend dan De Vooravond, ook door tafelheren/dames en het gros van de Op1-presentatoren ís eveneens opiniemaker of open over visie.

Lees ook:
Fidan Ekiz: ‘NOS legt journalisten Vooravond-verbod op’ (gisteren)
NOS bevestigt boycot De Vooravond: ‘Te opiniërend’ (gisteren)
Mustafa Marghadi zet De Vooravond op zwarte lijst (gisteren)
Fidan Ekiz: ‘NOS begon boycot na Wilders-uitspraken’ (gisteren)

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen