Mustafa Marghadi zet De Vooravond op zwarte lijst

NOS-journalist Mustafa Marghadi wil niets meer met De Vooravond te maken hebben nu presentatrice Fidan Ekiz zijn omroep in het hemd gezet heeft. Dat laat hij blijken op Twitter. Fidan heeft onthuld dat omroepbaas Marcel Gelauff niet wil dat NOS-journalisten aanschuiven bij De Vooravond. Hij heeft dat bevestigd en noemt het programma ’te opiniërend’, terwijl NOS’ers in het verleden wel bij de linkse talkshows DWDD en M zaten. Mustafa is niet bepaald blij met Fidan.

De bewering van Fidan dat NOS’ers niet aanschuiven bij De Vooravond vanwege ‘onwelgevallige meningen’ is tegen het zere been van Mustafa. “Dit is lulkoek“, briest de journalist, die kennelijk de uitspraken van zijn baas gemist heeft.

Er is volgens Mustafa geen sprake van een spijkerhard verbod. “Ik ben zelf door de redactie gevraagd voor beschikbaarheid om aan te schuiven mocht er iets nieuwswaardigs in Italië zijn en heb toegestemd. Ben nog niet gebeld. Hoeven ze nu ook niet te doen met dit soort teksten.”

De journalist heeft dus geen zin meer in De Vooravond. “En ik weet dat andere collega’s wel eens zijn gepolst die akkoord gingen maar later werden afgebeld (zoals dat gaat bij talkshows, no biggie)“, zegt hij.

BNNVARA-gezicht Tim Hofman vindt dat Mustafa lange tenen heeft. “Dit snap ik dan, zonder cynisme, ook weer niet.

Update 16.50 uur – Mustafa Marghadi voegt toe: “Even een correctie. Verhaal is wat anders dan ik in deze tweet voorstel. Neemt niet weg dat de kern van haar tweet nog steeds lulkoek is.

Lees ook:
Fidan Ekiz: ‘NOS legt journalisten Vooravond-verbod op’ (vanmiddag)
NOS bevestigt boycot De Vooravond: ‘Te opiniërend’ (vanmiddag)

Foto: NOS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen